ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβιβασμό θα αναζητήσει η Μέρκελ στη συνάντησή της με τον Α. Τσίπρα

Συμβιβασμό θα αναζητήσει η Μέρκελ στη συνάντησή της με τον Α. Τσίπρα

Συμβιβασμό θα αναζητήσει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg επικαλούμενο Γερμανό αξιωματούχο. Στόχος να κατευνάσει την εντεινόμενη πολεμική ρητορική και να ανακτήσει των έλεγχο των προσπαθειών παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ BLOOMBERG ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ - ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ

Ο Γερμανός αξιωματούχος με γνώση του σκεπτικού της κ. Μέρκελ, αποκάλυψε ότι η καγκελάριος είναι διατεθειμένη να καλύψει μεγάλη απόσταση προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός.

Οποιαδήποτε αναφορά και υπαινιγμός για τελεσίγραφο Μέρκελ σε Τσίπρα είναι πλήρης ανοησία και διαδίδεται από εκείνους που θέλουν να πυροδοτήσουν την κατάσταση, είπε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Η κυρία Μέρκελ θεωρεί πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να διεξαχθούν ενδελεχείς συζητήσεις, δήλωσε την Τετάρτη (18/03/2015) ο εκπρόσωπος Τύπου της Γερμανίδας καγκελαρίου, ενώ πρόσθεσε: "Οι συζητήσεις θα αφορούν την κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και των υπολοίπων μελών της ευρωζώνης και το πώς μπορεί να χαραχτεί ένας δρόμος μπροστά".

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή στο διεθνές πρακτορείο, η Μέρκελ θα υπογραμμίσει στον κ. Τσίπρα κατά τις συναντήσεις τους σε Βρυξέλλες και Βερολίνο τις επόμενες ημέρες ότι περιμένει από την Ελλάδα να τηρήσει τους κανόνες.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο αξιωματούχο, μετά από εβδομάδες διαξιφισμών ανάμεσα σε Ελλάδα και Βερολίνο η Μέρκελ επιθυμεί τώρα να επαναφέρει τις συζητήσεις στον σωστό δρόμο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος βλέπει την συνάντηση με τον κ. Τσίπρα περισσότερο ως μια ευκαιρία να τον γνωρίσει καλύτερα και δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί άμεσα τις λεπτομέρειες για την μοίρα της Ελλάδας, την οποία άλλωστε αντιμετωπίζει ως ένα θέμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, σημείωσε η ίδια πηγή.

Σχετικές ειδήσεις