ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής: Έντονο παρασκήνιο με το Ντάισελμπλουμ

Σύνοδος Κορυφής: Έντονο παρασκήνιο με το Ντάισελμπλουμ

Αργά χθές (18/03/2015) το βράδυ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να κάνουν την «εξαμερή», «επταμερή», προσθέτοντας στη συνάντηση και τον πρόεδρο του Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Σε βαρύ κλίμα ξεκινά το μεσημέρι η Σύνοδος Κορυφής ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολόκληρη η ευρωπαϊκή κοινότητα αναμένει την εξαμερή συνάντηση που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας και στην οποία θα παραβρίσκονται πλήν του Έλληνα πρωθυπουργού: Η Άγκελα Μέρκελ, Ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, ο Μάριο Ντράγκι και ο Ντόναλντ Τουσκ.

Εχθές το βράδυ υπήρξε έντονο παρασκήνιο αφού οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να καλέσουν στην συνάντηση και τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ κάτι που φέρεται να ενόχλησε την ελληνική πλευρά, αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί να γίνει αμιγώς πολιτική συζήτηση χωρίς αριθμούς και νούμερα.

Η πρόσκληση του Γέρουν Ντάισελμπλουμ σηματοδοτεί την πρόθεση των Ευρωπαίων, οι διαβουλεύσεις να κινηθούν και σε οικονομοτεχνικές λεπτομέρειες.

Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει πολιτική λύση στη βάση της απόφασης που έλαβε το Εurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, να δοθεί δηλαδή χρόνος και δημοσιονομικός χώρος στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, χωρίς να προκαλεί όμως νέα ελλείμματα.