ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Μήνυμα εθνικής κυριαρχίας τα μεθεόρτια της παρέλασης

Καμμένος: Μήνυμα εθνικής κυριαρχίας τα μεθεόρτια της παρέλασης

Η στρατιωτική παρέλαση και το γλέντι με τους παραδοσιακούς χορούς που θα πάρει τη σκυτάλη στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, θα στείλουν στο εξωτερικό μήμυνα εθνικής κυριαρχίας και ενότητας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε αρχικά ότι «όταν λήξει η παρέλαση, θα βγουν τα σωματεία των πατριωτών μας από διάφορες περιοχές της χώρας, με τις παραδοσιακές στολές και τα παιδάκια, κι αν κάνουν την επίδειξη και θέλει ο κόσμος να χορέψει, εμείς δεν θα αποσύρουμε τις μπάντες του δήμου και των ενόπλων δυνάμεων.

Θέλουμε η παρουσία του κόσμου να στείλει ένα μήνυμα προς το εξωτερικό, ότι είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος, ένα κράτος του οποίου ο λαός ενωμένος ζητά σεβασμό στην εθνική του κυριαρχία. Αυτοί που θα παρελάσουν είναι τα παιδιά μας. Τα ένοπλα τμήματα είναι τα παιδιά μας που υπηρετούν στο στρατό. Δεν είναι ένα στρατοκρατικό καθεστώς που παρελαύνει και χειροκροτούν οι υπήκοοι. Ο λαός είναι ο στρατός».

Κληθείς να δώσει απαντήσεις σχετικά με σχόλια τρίτων που παραλληλίζουν το σχεδιασμό αυτό με εκδηλώσεις της Χούντας, ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε:

«Αλίμονο αν χαρίσουμε στη Χούντα ή στην ακροδεξιά ή στους φασίστες τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, τα παιδιά μας που υπηρετούν και την ημέρα της ανεξαρτησίας μας. Αν κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τα σύμβολα δεν σημαίνει ότι θα τους τα χαρίσουμε».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είναι ενήμερος για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία: «Το συζητήσαμε στο ΚΥΣΕΑ και με ρώτησε για το κόστος και εάν πρέπει να το μειώσουμε.
Τον ενημέρωσαν ότι τα αεροπλάνα δεν θα σηκωθούν ειδικά για την παρέλαση, αλλά θα περάσουν πάνω από το χώρο της παρέλασης στο πλαίσιο της καθημερινής άσκησης των πιλότων, σε ένδειξη τιμής προς τους πολίτες, τους στρατιώτες, τους επισήμους».

Κλείνοντας την αναφορά του στις αφιερωμένες στην 25η Μαρτίου εκδηλώσεις, ο υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να απαντήσει στο Ποτάμι με αφορμή την κριτική που ασκεί για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

«Αν όλα αυτά στενοχωρούν τον κ. Θεοδωράκη, να μην έρθει. Αν θέλει να δει κάτι άλλο, ας πάει να δει καμιά ταινία».

Σχετικές ειδήσεις