ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η επταμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες

Ολοκληρώθηκε η επταμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες

Ενδείξεις σύγκλισης καταγράφηκαν στη μαραθώνια επταμερή συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα που ολοκληρώθηκς στις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/3) στις Βρυξέλλες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις συζητήσεις, που περιγράφονται ως «ειλικρινείς» και διήρκεσαν περίπου 3,5 ώρες, προέκυψε προθυμία σύγκλησης έκτακτου Eurogroup την επόμενη εβδομάδα υπό την προϋπόθεση να υπάρξει σχέδιο προώθησης άμεσων μεταρρυθμίσεων, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Οι συμμετέχοντες στην επταμερή (μαζί με τον ο απερχόμενο γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ούβε Κόρσπιους), φέρεται να ανέλαβαν πολιτική δέσμευση ότι δεν τίθεται θέμα Grexit.

Θα ακολουθήσει κοινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με έναν διπλωμάτη της ΕΕ, το ανακοινωθέν θα τονίζει ότι όλες οι πλευρές δεσμεύθηκαν στην εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup για την παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας.

Η Ελλάδα θα κληθεί να ορίσει τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες μπορεί να εφαρμόσει επειγόντως προκειμένου να επιτευχθεί η εκταμίευση μέρους του ποσού που είναι ακόμη διαθέσιμο από το πρόγραμμα δανεισμού της, δήλωσε άλλος Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Σχετικές ειδήσεις