ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, πιστεύει το 50% των πολιτών

Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, πιστεύει το 50% των πολιτών

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, γεγονός που καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την εταιρία Palmos Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού SBC.

Εντυπωσιακό προβάδισμα καταγράφει το Κυβερνών κόμμα έναντι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για λογαριασμό του οικονομικού καναλιού SBC TV.

GALLOP 1

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 42,8% έναντι ποσοστού 16,3% που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία και ακολουθούν το ΚΚΕ με 3,9%, η Χρυσή Αυγή με 3,6%, το Ποτάμι με 3,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%, το ΠΑΣΟΚ με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,6% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1% ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι προτίθεται να ψηφίσει 2,5% του εκλογικού σώματος. Συνολικά η αδιευκρίνιστη ψήφος μαζί με την ψήφο απόρριψης και την αποχή φτάνει το 19,6%.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση δείχνει να απολαμβάνει ευρύτατης στήριξης σε μια σειρά από εξαγγελίες τις οποίες προωθεί προς υλοποίηση, όπως η επαναλειτουργία της ΕΡΤ (46% θετική γνώμη), η ρύθμιση φορολογικών χρεών σε 100 δόσεις με ευνοϊκούς όρους διαγραφής μέρους ή και του συνόλου των προσαυξήσεων (78% θετική γνώμη) και τα μέτρα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης (90% συμφωνία). Επιπρόσθετα, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (67%) συμφωνεί με την άμεση ανάδειξη από την Κυβέρνηση του ζητήματος των Γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε σχέση με την συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τους δανειστές, η πλειοψηφία (50%) θεωρεί ότι η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και η πλειοψηφία επίσης (49%) θεωρεί ότι η σημασία της γεωπολιτικής θέσης της χώρας είναι αυτή για την οποία πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι να τη βοηθήσουν, παρά η συμβολή της στην Ευρωπαϊκή οικονομία (29%).

Η εξασφάλιση της παρουσίας της Ελλάδας στο Ευρώ με κάθε τρόπο αποτελεί οριακή πλειοψηφική τάση (51%), την ίδια στιγμή που σημαντικό ποσοστό 41% θεωρεί πρώτη προτεραιότητα την αποδέσμευση από κάθε είδους Μνημόνια.

Τέλος, θετική είναι η αξιολόγηση της πλειοψηφίας των πολιτών για την μέχρι στιγμής παρουσία της Κυβέρνησης (58%), ενώ για όλα τα Κοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης οι αντίστοιχες αξιολογήσεις είναι πλειοψηφικά (έστω και οριακά σε ορισμένες περιπτώσεις) αρνητικές.

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis

Erevna Ths Palmos Analysis

Η έρευνα διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 17 – 19 Μαρτίου 2015, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τη μέθοδο της στρωματοποιημένης δειγματοληψίας με βάση τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας ανά νομό και χρήση συστήματος CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), σε δείγμα 1.006 ατόμων, ανδρών και γυναικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Ρoή Ειδήσεων