ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αντιπαράθεση Στρατούλη- Γεωργιάδη για τη συμφωνία της επταμερούς Διάσκεψης

Βουλή: Αντιπαράθεση Στρατούλη- Γεωργιάδη για τη συμφωνία της επταμερούς Διάσκεψης

«Άναψαν» τα αίματα στη Βουλή μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπους της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη για τα αποτελέσματα της επταμερούς Διάσκεψης.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στρατούλης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ και τους ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «τις ευθύνες τους για τα μνημόνια που υπέγραψαν και καταδίκασαν τη χώρα, δεν τις ξεπλένει ούτε ο Ειρηνικός Ωκεανός».

Αντιδρώντας, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από την κυβέρνηση «να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό» προσθέτοντας πως «αυτό που υπογράψατε είναι ένα αγνό παρθένο Μνημόνιο».

Απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, ο κ. Στρατούλης σημείωσε πως δεν θα υπογράψει μειώσεις επικουρικών συντάξεων και προανήγγειλε πως σε λίγες μέρες η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο για την επαναφορά του κατώτατου μισθού.

Διαξιφισμοί για τη Διάσκεψη

Αναφερόμενος στη χθεσινή (Πέμπτη 19 Μαρτίου) Διάσκεψη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «το μόνο που μάθαμε ς είναι ότι τα λεφτά φτάνουν μέχρι τις 15 Απριλίου», είπε ο ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση για δήθεν επιτυχή διαπραγμάτευση είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.
«Ο κ. Καμμένος, που ούρλιαζε προεκλογικά και έλεγε ότι όποιος υπογράψει την σύμβαση είναι εθνική προδοσία, ο ίδιος τώρα θα την υπογράψει για να κρατήσει την καρεκλίτσα του. Υπογράφετε ένα αγνό παρθένο μνημόνιο. Καλά κάνετε γιατί μόνο έτσι θα μείνει η χώρα στο ευρώ. Σας καλωσορίζουμε στο μνημόνιο» πρόσθεσε.
Επίσης, σχολιάζοντας το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη χθεσινή συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής, ανέφερε: «Η τρόικα είναι εδώ, τα τεχνικά κλιμάκια είναι εδώ, η αξιολόγηση είναι εδώ. Πείτε μας, όμως, αν δεν προλάβετε μέχρι τις 15 Απριλίου, έχετε άλλο σχέδιο;».
Κλείνοντας, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τα άρθρα για τις δόσεις, παρά τις όποιες ενστάσεις έχει.

Σχετικές ειδήσεις