ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Το «e-mail Χαρδούβελη» αντικαταστάθηκε από το «e-mail Βαρουφάκη»

ΚΚΕ: Το «e-mail Χαρδούβελη» αντικαταστάθηκε από το «e-mail Βαρουφάκη»

Τη θέση ότι τα μέτρα του e-mail Χαρδούβελη, θα αντικατασταθούν με ισοδύναμα μέτρα, που προβλέπονται στο «e-mail Βαρουφάκη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εξέφρασε σήμερα, Σάββατο (21/03/2015) ο βουλευτής του ΚΚΕ και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κόμματος, Γιάννης Γκίοκας.

Ο κ. Γκιόκας σε παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην επταμερή συνάντηση είπε ότι επιβεβαίωσε την ανάγκη υλοποίησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup, για την οποία υπενθύμισε ότι μετά την παρέλευση ενός μηνός δεν έχει έλθει στη Βουλή για ενημέρωση, ενώ το ΚΚΕ ζητά και ψήφισή της και πρόσθεσε ότι «η ουσία είναι ότι αυτή η συμφωνία είναι αντιλαϊκή, αποτελεί ουσιαστικά επέκταση του μνημονίου, είναι μια συμφωνία η οποία προβλέπει επιτήρηση, προβλέπει αξιολόγηση για να παίρνονται οι δόσεις».

«Τα μέτρα του “e-mail Χαρδούβελη” θα αντικατασταθούν με ισοδύναμα μέτρα, που προβλέπονται στο “e-mail Βαρουφάκη” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιόκας, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για νέα μέτρα γιατί την ίδια στιγμή που πληρώνονται οι δόσεις κανονικά - οι οποίες θα κουρεύονταν κατά τα άλλα - την ίδια στιγμή γίνεται εσωτερικός δανεισμός και την ίδια στιγμή υπάρχει άρθρο στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις 100 δόσεις - που δεν απαντά στο πρόβλημα, ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τους υπέρογκους φόρους και τα χαράτσια - το οποίο διεύρυνε το χαρακτήρα του ΤΑΙΠΕΔ με είσοδο και άλλων ακινήτων, τα οποία θα πηγαίνουν και για άλλους στόχους, πέρα απ' αυτά που λέει η κυβέρνηση για κοινωνική πολιτική».

Σχετικά με το θέμα των παρελάσεων εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως «πέρα από το φαιδρό του όλου ζητήματος, υπάρχει και ένα επικίνδυνο στοιχείο, το να προσπαθείς να καλλιεργήσεις ένα κλίμα δήθεν εθνικής ανάτασης με τις φιλαρμονικές και τις μπάντες του στρατού, το οποίο παραπέμπει σε άλλες εποχές».

«Η ανάταση του λαού, ιδιαίτερα σε τέτοιες ιστορικές επετείους, κατά τη γνώμη μας σημαίνει ρήξη με τους σύγχρονους δυνάστες του λαού, σημαίνει ρήξη με την ΕΕ, σημαίνει ρήξη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μας έφερε ως εδώ. Αυτό διδάσκει η ιστορία και έτσι πρέπει να την αντιληφθεί και ο ελληνικός λαός» κατέληξε ο κ. Γκιόκας.

Σχετικές ειδήσεις