ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνος Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση έδειξε πως σέβεται την εντολή του λαού

Πάνος Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση έδειξε πως σέβεται την εντολή του λαού

«Το τρένο ξαναμπήκε στις ράγες του» αναφέρει ο Πάνος Σκουρλέτης και τονίζει πως η χώρα και η Ευρώπη για πρώτη φορά έμαθαν τι σημαίνει διαπραγμάτευση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real», ο κ. Σκουρέτης αναφέρεται στις ισορροπίες στην Ευρώπη και εξηγεί για ποιο λόγοι οι εταίροι ασκούν ασφυκτική πίεση στη χώρα μας «Η ΕΕ πέραν όλων των άλλων, είναι ένα πεδίο διαπάλης ανάμεσα σε διαφορετικές πολιτικές στρατηγικές» απαντά ο υπουργός Εργασίας και προσθέτει «είναι φανερό πως ένα μέρος των εταίρων μας δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα μια χώρας σαν την Ελλάδα να υψώνει το ανάστημά της, να έχει δική της φωνή, να διαπραγματεύεται με πραγματικούς όρους και όχι λόγια. Δεν μπορεί να αποδεχτεί εύκολα να αμφισβητείται η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει «παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τις κάθε είδους πιέσεις, η κυβέρνηση προχωρά προς τη σωστή κατεύθυνση και άρα κυβερνά». Προαναγγέλλει δε, ότι μετά τα νομοσχέδια για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη ρύθμιση χρεών, έρχεται το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ.

Στην ερώτηση για το αν οι λύσεις πρέπει να δοθούν εντός ευρώ, ο κ. Σκουρλέτης απαντά: «Η επιδίωξη λύσης εντός ευρώ αποτελεί τη βασική μας στρατηγική, είναι άλλωστε κάτι το οποίο διακηρύξαμε σε όλους τους τόνους από την πρώτη στιγμή. Εκείνο όμως που δεν υιοθετούμε είναι η λογική του “πάση θυσία”».

Όσον αφορά στην προοπτική να ενταχθεί η Ελλάδα σε νέο προγραμμα τον Ιούνιο, ο υπουργός Εργασίας διευκρινίζει: «ο όρος πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια έχει ταυτιστεί με τα μνημόνια, την ύφεση και την κοινωνική ισοπέδωση. Δεν μιλάμε λοιπόν για ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα. Στα τοξικά προγράμματα της ακραίας λιτότητας λέμε ένα κατηγορηματικό όχι»

Σχετικές ειδήσεις