ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Είναι ικανοποιημένος ο κ. Τσίπρας; Τον έπεισαν οι εξηγήσεις Κατρούγκαλου;

ΠΑΣΟΚ: Είναι ικανοποιημένος ο κ. Τσίπρας; Τον έπεισαν οι εξηγήσεις Κατρούγκαλου;

Οι απαντήσεις του κ. Κατρούγκαλου στο ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής βασίζονται στο ότι το συμφωνητικό δικηγορικής αμοιβής με εργολαβία δίκης που συνήψε με ημερομηνία 27.1.2015, ημέρα διορισμού του ως υπουργού και δημοσιεύει η εφημερίδα, δεν αφορά διαθεσιμότητα αλλά μισθολογικές αξιώσεις δημοσίου υπαλλήλου, δηλαδή άλλο θέμα της υπουργικής αρμοδιότητας του, σημειώνει σε νέα ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικότερα, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις απαντήσεις που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Κατρούγκαλος, σχολιάζετε "ωραία. Είναι σύνηθες και σωστό να γίνεται αυτό την ημέρα διορισμού ως υπουργού ενός δικηγόρου/ευρωβουλευτή και μάλιστα για μισθολογικές διαφορές, δηλαδή για διαφορές που αφορούν μεγάλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, άρα τεράστια ποσά και αντίστοιχες μεγάλες δικηγορικές αμοιβές δικηγόρων, ομαδικών κατ´ουσίαν του κ. Κατρούγκαλου;".

Οπως σημειώνεται ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε επίσης, στις σημερινές εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, ότι έχει αναλάβει ως δικηγόρος υποθέσεις διαθεσιμοτήτων δημοσίων υπαλλήλων που είναι εκκρεμείς και η έκβαση των οποίων εξαρτάται πλέον από τον ίδιο ως αρμόδιο υπουργό. Οι σχετικές συμβάσεις είχαν συναφθεί νωρίτερα.

Ωραία. Μήπως αυτά έπρεπε να τα είχε πει εγκαίρως ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνοντας κώλυμα στην άσκηση των σχετικών υπουργικών του αρμοδιοτήτων;

Είναι όλα αυτά νόμιμα και επιπλέον ηθικά; Το καταπληκτικό επιχείρημα του κ. Κατρούγκαλου είναι ότι ως δικηγόρος, ως επιστήμονας και ως υπουργός είναι σταθερά αντιμνημονιακός. Αυτό προφανώς επιτρέπει τα πάντα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Είναι ικανοποιημένος ο κ. Τσίπρας; Τον έπεισαν οι εξηγήσεις του κ. Κατρούγκαλου;

Αν ναι, τότε του θυμίζουμε το πρόσθετο ερώτημα για το αν υπάρχουν και άλλα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογες σχέσεις, καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις