ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Κατρούγκαλος δεν ζήτησε καμία προμήθεια»

«Ο Κατρούγκαλος δεν ζήτησε καμία προμήθεια»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν ετέθη θέμα προμήθειας ποσοστού 12% διευκρινίζοντας ότι «δεν μας ζήτησε καμία προμήθεια και η αμοιβή ήταν η κανονική αμοιβή του δικηγόρου» παρείχε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου σχολικών φυλάκων Αχαΐας Ηλίας Τσούνας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αντέννα Πάτρας 105,3», ο κ. Τσούνας ανέφερε ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν ο νομικός τους εκπρόσωπος, όταν τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2013, οι σχολικοί φύλακες κέρδισαν, όπως δήλωσε ο Ηλίας Τσούνας, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο τότε νομικός τους εκπρόσωπος και νυν υπουργός. Έναν χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 2014 είχε οριστεί το πρώτο τακτικό δικαστήριο.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Τσούνας δήλωσε: «Όταν επικοινωνήσαμε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο για να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, εν όψει της δίκης, τότε μας είπε ότι «δεν έχω πλέον το δικαίωμα να σας εκπροσωπώ, διότι δεν μπορώ να σας αναλάβω, λόγω της ιδιότητάς μου, ως ευρωβουλευτής».


Ακόμη, ο Ηλίας Τσούνας ανέφερε: «Δεν μας ζήτησε καμία προμήθεια και η αμοιβή ήταν η κανονική αμοιβή του δικηγόρου», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είχε τεθεί κανένα θέμα προμήθειας ποσοστού 12%».

Επίσης, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων επισήμανε: «Όταν ο κ. Κατρούγκαλος έγινε υπουργός και ζητήσαμε να τον συναντήσουμε, μας απάντησε ότι δεν μπορώ να σας δω ξεχωριστά, γιατί σας έχω αναλάβει στο παρελθόν και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σωστό πολιτικά».

Τέλος, ο κ. Τσούνας ανέφερε: «Μας παρέπεμψε σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, στην οποία μετείχαν και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις