ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας προς Γιούνκερ: Οι προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις κατατίθενται άμεσα

Τσίπρας προς Γιούνκερ: Οι προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις κατατίθενται άμεσα

Έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή στην αρχή της επόμενης, θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες χθες το βράδυ (24 Μαρτίου 2015), ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της θα έχουν αίσια κατάληξη.

Σε συζήτηση για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο κ. Γιούνκερ είπε ότι οι ελληνικές προτάσεις θα εξεταστούν από τις τεχνικές ομάδες και στη συνέχεια, μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας για τη συγκέντρωση στοιχείων στην Αθήνα, «η Κομισιόν και η ΕΚΤ θα τις εξετάσουν πολύ προσεκτικά για να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Ήμουν πολύ απαισιόδοξος τις προηγούμενες εβδομάδες γιατί δεν υπήρχε κανένα βήμα προόδου αλλά τώρα περάσαμε ευτυχώς σε μια διαδικασία πιο ομαλή», δήλωσε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταλήξουμε σε ένα αίσιο τέλος για «την αγαπημένη μου Ελλάδα αλλά και την ΕΕ», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τη συνομιλία των δύο ανδρών γνωστοποίησε ο ίδιος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο pρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός του ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος να παρουσιάσει έναν πλήρη κατάλογο τη Παρασκευή ή την ερχόμενη Δευτέρα

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι στην επταμερή συνάντηση επετεύχθη ο στόχος που είχε τεθεί για την ανάκτηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την αποφυγή παρεξηγήσεων. «Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να παρουσιάσει σύντομα μεταρρυθμίσεις», είπε και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την εξεύρεση λύσης.

Σχετικές ειδήσεις