ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Φίλη - Μητσοτάκη για το ζήτημα της ρευστότητας

Κόντρα Φίλη - Μητσοτάκη για το ζήτημα της ρευστότητας

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για το ζήτημα της ρευστότητας, με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Φίλη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα, Πέμπτη (26/03/2015) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας έως το Πάσχα, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αποστείλει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup το συντομότερο.

Ωστόσο, από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε πως δεν κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις και ότι δεν τίθεται θέμα πιστωτικού γεγονότος.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργός της ΝΔ η κυβέρνηση δεν φέρνει το κείμενο στη Βουλή επειδή φοβάται μήπως αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι περιέχει.

Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση οφείλει να φέρει σε ψηφοφορία την επέκταση της δανειακής σύμβασης, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι φοβάται μήπως έχει απώλειες από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς, πάντως, θα την ψηφίζαμε», διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του για την παράταση της σύμβασης, ο κ. Φίλης είπε πως πρόκειται για ένα θέμα που τελειώνει, δεν είναι κάτι που έχει μέλλον. Ο ίδιος επανέλαβε ότι το κείμενο φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Σχετικές ειδήσεις