ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Telegraph: Ο αντίθετος στη λιτότητα Τσίπρας και οι πιέσεις των δανειστών

Telegraph: Ο αντίθετος στη λιτότητα Τσίπρας και οι πιέσεις των δανειστών

Άρθρο το οποίο τιτλοφορείται «Πώς η Ελλάδα οδήγησε τους δανειστές στα άκρα» φιλοξενεί η Telegraph και μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει ως πιθανό το σενάριο ο μέχρι τώρα αντίθετος στα μέτρα λιτότητας, Αλέξης Τσίπρας, να κάνει στροφή 180 μοιρών στις θέσεις του, εξαιτίας της πίεσης που δέχεται από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Αφού κάνει εκτενή αναφορά στις τιμές με τις οποίες υποδέχθηκε η Ανγκελα Μέρκελ τον Ελληνα πρωθυπουργό, η βρετανική εφημερίδα εξηγεί ότι «παρά τη θερμή υποδοχή, ο Τσίπρας δεν δίστασε να επαναλάβει την απαίτηση που έχει οδηγήσει στην κατάρρευση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος οφειλέτη και το μεγαλύτερο δανειστή της Ευρώπης. Να αποζημιώσει η Γερμανία τη χώρα του για τα εγκλήματα του Γ' Ράιχ».

Η Telegraph σημειώνει ότι το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξαιτίας «ατυχήματος», πλανάται στην ατμόσφαιρα της ευρωζώνης και στη συνέχεια αναφέρει ότι «ο πολέμιος της λιτότητας Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να συμβαδίσει με τις υποσχέσεις που τον εξέλεξαν. Αλλά οι δανειστές μπορεί να συνεχίσουν την πίεση και να τον εξαναγκάσουν σε στροφή 180 μοιρών από αυτή τη θέση την επόμενη κιόλας εβδομάδα».

Από το δημοσίευμα δεν λείπει και η αναφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Η επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο ήταν εν μέρει μία άσκηση αποκατάστασης της καλής θέλησης μετά από το επεισόδιο φάρσα με το μεσαίο δάχτυλο. Ο πολωτικός υπουργός Οικονομικών τώρα φαίνεται να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, μετά από μία σειρά εσφαλμένων κινήσεων, ανάμεσά τους και μία φωτογράφιση σε γαλλικό περιοδικό που χλευάστηκε».

Σχετικές ειδήσεις