ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ώρα ευθύνης για όλους

Τσίπρας: Ώρα ευθύνης για όλους

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις με φόντο τη διαπραγμάτευση και τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών.

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε το απόγευμα της Κυριακής από την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 20:00 το βράδυ συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με βάση το άρθρο 142Α.

Ο πρωθυπουργός θέλει να ενημερώσει το Σώμα σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τη δανειακή σύμβαση, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για τη λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία πρόκειται να κατατεθεί στο Eurogroup, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» για αποδέσμευση τμήματος της δόσης για την Ελλάδα και ενώ η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.

Η συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, δεδομένης της κόντρας κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση και την οικονομική πολιτική.

Εκτιμάται ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι να εξηγήσει τους στόχους της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση και να ζητήσει από την αντιπολίτευση να λάβει ξεκάθαρη στάση.

Όπως τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, ο κ. Τσίπρας θα φέρει την αντιπολίτευση προ των ευθυνών της. «Είναι ώρα ευθύνης για όλους», αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός και θέσει στους αντιπάλους του το δίλημμα «ή με εμάς ή με τη Μέρκελ».

Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, θα υπογραμμίσει τις πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων, το άνοιγμα του φακέλου της Siemens, αλλά και τη βούληση για σύγκρουση με την εγχώρια διαπλοκή και τα συμφέροντα, ζητώντας από την αντιπολίτευση τη στοιχειώδη στήριξη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα αφήσει εκ νέου αιχμές κατά της διαπλοκής που δεν αφήνει την κυβέρνηση να εργαστεί.

Η διαδικασία στο κοινοβούλιο θα αρχίσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού και σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ προβλέπεται δικαίωμα δευτερολογίας.

Σχετικές ειδήσεις