ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κοινή γραμμή Σαμαράς - Βενιζέλος κατά της κυβέρνησης

Σε κοινή γραμμή Σαμαράς - Βενιζέλος κατά της κυβέρνησης

Φαίνεται ότι η «κολεγιά» μεταξύ του τέως πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και του αντιπροέδρου του, Β. Βενιζέλου, δεν εξαντλήθηκε στα πλαίσια και όρια της συγκυβέρνησής τους, που διήρκεσε απ΄τον Ιούνη του 2012 ως και το Γενάρη του 2015. Συνεχίζεται και μετά τις εκλογές

ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝ – ΒΡΑΧΥΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΒΙΟΣ

Άλλωστε και οι δυο έχουν αντιληφθεί ότι τους έχουν προσπεράσει οι εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο... εξωτερικό. Η πλευρά Βενιζέλου είναι αλήθεια ότι πολλές φορές επιχείρησε να «χτίσει» γέφυρες επικοινωνίας με το Μαξίμου, αλλά όλες έπεσαν στο κενό, αφού ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμεί καμία συνεργασία με τις μνημονιακές δυνάμεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι τους «έδωσε» στον Τσίπρα ακόμα και η Μέρκελ όταν είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να προχωρήσει η συμφωνία με την Ελβετική κυβέρνηση για τις καταθέσεις που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Όλα δείχνουν, πως αντιλαμβάνονται –περίπου- κοινό το μέλλον τους, μετά τον «τυφώνα Τσίπρα». Κι έχουν συμφωνήσει να κρατούν κοινή γραμμή έναντι της νέας κυβέρνησης. Άλλωστε αυτό προκύπτει και απ' τις περίπου κοινές θέσεις που παίρνουν προκειμένου να τοποθετηθούν στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, πως οι δυο τους επικοινώνησαν μετά την αίτηση του Αλ. Τσίπρα να πραγματοποιηθεί προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Συζήτησαν γι' αυτή την πρωτοβουλία του, καθώς και για τη στάση που θα κρατούσαν στη σχετική συζήτηση. Στάση που επέλεξαν να είναι σχεδόν ταυτόσημη, αφού η κεντρική τους τοποθέτηση ήταν ότι ο πρωθυπουργός προκάλεσε τη συζήτηση προκειμένου να απευθυνθεί στο εσωκομματικό του ακροατήριο, ότι ναι μεν προτίθενται να στηρίξουν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά δεν είναι δεδομένοι...
Ακόμα και στις αντιφάσεις τους συμφώνησαν!

Στον ισχυρισμό δηλαδή, ότι απ' τη μια ο Τσίπρας έχει κάνει μνημονιακή κωλοτούμπα, ότι πάει σε νέο μνημόνιο κι απ' την άλλη ότι με την πολιτική του κοντεύει να βγάλει τη χώρα εκτός ευρωζώνης!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, οι Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες, για κάθε κίνηση ή πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Συνεργάζονται και μετά τις εκλογές πολύ καλά, όπως μας επεσήμανε συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Και μάλλον διαβλέπουν, ότι είναι κοινό το πολιτικό τους μέλλον και άμεσα συναρτώμενο με το μέλλον της κυβέρνησης, αν κι ο μεν Βενιζέλος έχει (;) προδιαγράψει την αποχώρησή του απ' την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Σαμαράς ακόμα αντιστέκεται, παρά τις ποικίλες κι έντονες αντιδράσεις που δέχεται στο εσωκομματικό μέτωπο για τις επιλογές του...

Σχετικές ειδήσεις