ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Οι διαρροές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς

Βαρουφάκης: Οι διαρροές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς

Τη θέση ότι είναι απαράδεκτο η κοινή γνώμη να ενημερώνεται από τις ιστοσελίδες για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη (02/04/2015) στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί σχόλιο από το βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, ο οποίος είπε ότι οι βουλευτές ενημερώνονται από το διαδίκτυο, για τις προτάσεις της κυβέρνησης.

«Αυτό δεν ήταν δική μας επιλογή, μας επιβάλλεται η πλήρης εμπιστευτικότητα όσων λέγονται. Κρίνω ότι αυτή η εμπιστευτικότητα θίγει τα συμφέροντα της Ευρώπης και ότι αυτές οι διαρροές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς» είπε ο κ. Βαρουφάκης. Την ίδια στιγμή, ενημέρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει, σε διάφορα στάδια, να δημοσιοποιηθούν οι προτάσεις αυτές, επικαλέστηκε τη διαρροή του Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times και πρόσθεσε ότι δεν το διέρρευσε η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα ήθελε να είχε σε κοινή θέα της κοινής γνώμης, τις προτάσεις της.

«Αυτού του είδους η δήθεν εμπιστευτική διαδικασία, υπονομεύει τις σχέσεις των χωρών των Ευρωπαϊκής Ένωσης» επέμεινε ο υπουργός.

Σχετικές ειδήσεις