ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκάμπριελ σε Τσίπρα: Αφήστε τα παιχνιδάκια – Δεσμεύστε καταθέσεις φοροφυγάδων

Γκάμπριελ σε Τσίπρα: Αφήστε τα παιχνιδάκια – Δεσμεύστε καταθέσεις φοροφυγάδων

O πρόεδρος του SPD και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, πρότεινε τη δέσμευση, πανευρωπαϊκά, των λογαριασμών όσων πλούσιων Ελλήνων χρωστούν φόρους στο ελληνικό κράτος, μεταδίδει η Rheinische Post.

«Προσφερθήκαμε, στον κ. Τσίπρα, να παγώσουμε τους λογαριασμούς των ευκατάστατων Ελλήνων πολιτών που χρωστούν φόρους στην πατρίδα τους.

Η προσφορά εξακολουθεί να ισχύει, αλλά θα πρέπει πρώτα να δραστηριοποιηθούν οι ίδιες οι ελληνικές αρχές προς αυτό το στόχο», ανέφερε ο Gabriel στην εφημερίδα.

Ο ίδιος καλεί την Αθήνα να σταματήσει «τα παιχνιδάκια, που εδώ και κάποιες βδομάδες παίζει», προσθέτοντας πως η Ε.Ε. είναι πρόθυμη να βοηθήσει με προσωπικό στην αναδόμηση του ελληνικού κράτους ή να χρησιμοποιήσει επενδυτικά εργαλεία από το σχέδιο Juncker ειδικά για την Ελλάδα.

Προϋπόθεση για τη βοήθεια είναι η Αθήνα να αποδεχτεί τις ως τώρα συναφθείσες συμφωνίες για μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά στις συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Μόσχας ο κ. Γκάμπριελ δεν ανησυχεί καθόλου: «Δεν μπορώ να φανταστώ – ακόμα κι αν προσπαθήσω – ότι υπάρχει κανείς στην Αθήνα που σκέφτεται στα σοβαρά να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη και να ριχτεί στην αγκαλιά της Μόσχας».

Σχετικές ειδήσεις