ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκαν οι διορισμοί νέων προέδρων σε τέσσερα ασφαλιστικά Ταμεία

Εγκρίθηκαν οι διορισμοί νέων προέδρων σε τέσσερα ασφαλιστικά Ταμεία

Με τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τις αρνητικές του ΚΚΕ και τις λευκές των υπόλοιπων κομμάτων, ενέκρινε η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής τους διορισμούς νέων προέδρων σε Ταμεία.

Πρόκειται για τον διορισμό του Αθανασίου Καποτά στη θέση του προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), του Στυλιανού Πλιάκη για τη θέση του προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), του Αναστασίου Πετρόπουλου στη θέση του διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Ανδρέα Κομματά για τη θέση του προέδρου του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ).

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράστηκαν με λευκή ψήφο για τους προτεινόμενους από την κυβέρνηση νέους επικεφαλής των Ταμείων και ευχήθηκαν καλή θητεία στο έργο τους, με μόνη εξαίρεση αυτή του ΚΚΕ, το οποίο διά του Χρ. Κατσώτη, δήλωσε πως καταψηφίζει, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική που «χρησιμοποιεί τα ταμειακά διαθέσιμα για την αποπληρωμή χρεών, και οι άνεργοι να είναι χωρίς επίδομα ανεργίας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο αρμόδιος υπουργός για την Κοινωνική Ασφάλιση, Δ. Στρατούλης, ανέφερε πως παρατηρείται μεγάλη ανταπόκριση στη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν έσοδα και κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και έτσι να επανεκκινήσει η οικονομία» ανέφερε ο υπουργός.