ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Πράττουμε ό,τι μας αναλογεί για τις επόμενες γενιές

Παυλόπουλος: Πράττουμε ό,τι μας αναλογεί για τις επόμενες γενιές

Με ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου άρχισαν οι εργασίες της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το χρέος.

Το παρών έδωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος παρατήρησε μεταξύ άλλων πως "η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις που απορρέουν απ' τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη και τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε αναλάβει, αλλά έχει και δικαιώματα που προκύπτουν απ' την εθνική κυριαρχία που δεν έχει εκχωρηθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μεταξύ αυτών, είναι και η δυνατότητα να ελέγχει τους όρους υπό τους οποίους δημιουργήθηκε το χρέος, όχι μόνον για να αποτυπωθεί η αλήθεια, αλλά να μην συμβούν και στο μέλλον τέτοια φαινόμενα".

Την παρουσίαση της σύστασης και των σκοπών της Επιτροπής έκανε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ εισηγητικές παρεμβάσεις πραγματοποίησαν η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, υπεύθυνη της Επιτροπής για τις σχέσεις με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Εθνικά Κοινοβούλια άλλων κρατών, και ο Dr. Eric Toussaint, συντονιστής της «Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους».

Ακολούθησαν ομιλίες και παρεμβάσεις υπουργών της Κυβέρνησης: του υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καμένου, του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χουντή, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχου, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Τις παρεμβάσεις τους, οι υπουργοί και οι αναπληρωτές υπουργοί δεσμεύτηκαν να συνδράμουν με κάθε τρόπο στο έργο της επιτροπής, χαρακτηρίζοντας ιστορική την προσπάθεια που γίνεται. Όπως σημείωσαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο λογιστικός έλεγχος του δημόσιου χρέους αποτελεί ύψιστο ζήτημα για την αποκατάσταση της Εθνικής Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας και της Διεθνούς Νομιμότητας.

Σχετικές ειδήσεις