ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται Αθήνα (17/4) o Ν. Αναστασιάδης - Διάψευση για Grexit

Έρχεται Αθήνα (17/4) o Ν. Αναστασιάδης - Διάψευση για Grexit

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είχε το Σάββατο (4/4) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζήτησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ ο Κύπριος Πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα την Παρασκευή του Πάσχα, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες που θα έχει νωρίτερα με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντα.

Την ίδια ώρα, για παρερμηνεία της αναφοράς του Προέδρου Αναστασιάδη περί προετοιμασίας όσον αφορά στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι, για το λόγο αυτόν, υπήρξε επικοινωνία με το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Υπάρχει συνεχής επαφή με την ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης και τόνισε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία, επαναλαμβάνοντας ότι η Λευκωσία στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις