ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κόστος της «Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους»

Το κόστος της «Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους»

Τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους, με την επωνυμία «Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους», ανακοίνωσε επίσημα η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη των εργασιών της, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και υπουργών της κυβέρνησης.

Αποστολή της διεθνούς διεπιστημονικής επιτροπής είναι η διερεύνηση της αλήθειας σχετικά με τη δημιουργία και τη διόγκωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας.
Πρώτιστος στόχος της επιτροπής είναι να προχωρήσει σε λογιστικό έλεγχο του χρέους, ώστε να διαφανεί ποιο τμήμα του μπορεί να χαρακτηριστεί ως «επονείδιστο» ή «παράνομο» ή «απεχθές» ή «αθέμιτο» με βάση το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή πρακτική στα θέματα αυτά.

Το κόστος για τις πενθήμερες εργασίες Επιτροπής εκτιμάται βάσει των σχετικών αποφάσεων ότι θα αγγίξει τις 15.000 ευρώ.

Για τη διατροφή έχουν εγκριθεί 9.000 ευρώ και 6.750 ευρώ για τη διαμονή της ομάδας εργασίας από τις 3 έως και τις 8 Απριλίου 2015.

Ένα δείγμα της φιλοξενίας ήταν το «ελαφρύ γεύμα» στο εστιατόριο του Κοινοβουλίου, το μεσημέρι, κατά τη διακοπή των εργασιών.

Το μενού περιλάμβανε μπιφτέκια, σουβλάκι, φιλέτο κοτόπουλο, σφολιατοειδή, ντάκο με τυρί και ντομάτα, σαλάτες, καπνιστό σολομό, με λευκό και κόκκινο κρασί.

Εντονότατες υπήρξαν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση που κατήγγειλαν την πρόεδρο της Βουλής, ότι δεν ενημέρωσε κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συνεδρίαση της Επιτροπής και για την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Σχετικές ειδήσεις