ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κοντά σε συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο Αθήνα και δανειστές»

«Κοντά σε συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο Αθήνα και δανειστές»

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές, στη βάση της νέας λίστας μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, φέρεται να βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν.

Όπως μετέδωσε το MEGA, επικαλούμενο αξιωματούχο της Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς πιστωτές έχουν βρει σημείο επαφής, γεφυρώνοντας το μεταξύ τους φάσμα, από τη στιγμή που «η Αθήνα δείχνει διάθεση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για μέτρα κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής» που θα φέρουν χρήμα στα κρατικά ταμεία, ενισχύοντας παράλληλα την αξιοπιστία της χώρας.

Σύμφωνα πάντα με τον αξιωματούχο των Βρυξελλών, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει ήδη στα περισσότερα «καυτά» ζητήματα, ωστόσο εμπόδια υψώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λόγω της επιμονής του στην ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η συμφωνία αυτή θα αφορά στο διάστημα μέχρι τον Ιούνιο, ενώ από κει και πέρα οι δύο πλευρές θα ξανακαθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπου θα τεθεί επί τάπητος η πορεία των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων.

Αυτός μάλιστα φέρεται να είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, θα μεταβεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναζητώντας ερείσματα και λίγη καλή θέληση…

Σχετικές ειδήσεις