ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση Τσίπρα: Επόμενος σταθμός το Βελιγράδι

Κυβέρνηση Τσίπρα: Επόμενος σταθμός το Βελιγράδι

Επιβεβαιώθηκε από το Μαξίμου, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Σερβία. Την πληροφορία είχε μεταδώσει η εφημερίδα Νovosti αναφέροντας ως πιθανή ημερομηνία τις αρχές Μαϊου.

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, στην τακτική συνέντευξη Τύπου επιβεβαίωσε ότι τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες για να προετοιμάσουν την επίσκεψη Τσίπρα στο Βελιγράδι.

Η εφημερίδα Novosti στο ίδιο άρθρο της φιλοξενεί σχόλιο της διευθύντριας του σερβικού Κέντρου Εξωτερικής Πολιτικής, Αλεξάντρα Γιοκσίμοβιτς η οποία εκτιμά ότι «η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βελιγράδι θα βρεθεί κάτω από τους προβολείς των Βρυξελών διότι θα πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο με την επίσκεψη στη Μόσχα». Η κ. Γιοκσίμοβιτς εκτιμά επίσης ότι «η Ελλάδα χρησιμοποιεί το φλερτ με τη Μόσχα για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνοντας δε ότι «η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή και αναμένεται οι ΗΠΑ να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ενισχυθεί η σταθερότητα της Ελλάδας».

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, η στήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, αλλά και η κατάσταση στα Βαλκάνια.

Σχετικές ειδήσεις