ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Να αναζητηθούν ευθύνες γιατί η χώρα δεν βγήκε ακόμα από τα μνημόνια

Θεοδωράκης: Να αναζητηθούν ευθύνες γιατί η χώρα δεν βγήκε ακόμα από τα μνημόνια

Για λάθη πάνω στα λάθη που οδήγησαν στα μνημόνια έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στη Βουλή, στην συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, ο κ. Θεοδωράκης απέδωσε στις λάθος πολιτικές ετών την είσοδο στα μνημόνια:

«Όταν η υπόλοιπη Ευρώπη προσπαθούσε να προσαρμοστεί στον νέο διεθνή ανταγωνισμό, εμείς κλείναμε τα σύνορα, κλείναμε τα λιμάνια, ορθώναμε τείχη. Αποθαρρύναμε κάθε έναν που είχε μία ιδέα και τη διάθεση να κάνει κάτι καινούριο, να πάρει ρίσκα για να δημιουργήσει για τον εαυτό του και για το σύνολο.Αυτές είναι οι παθογένειες που μας ταλανίζουν και μας έφεραν μέχρι εδώ. Ένα ανοργάνωτο και διεφθαρμένο κράτος και ένα πελατειακό κομματικό σύστημα.Παθογένειες που έχουν κάνει την Ελλάδα να παραπαίει στο όριο της εξόδου από την Ευρωζώνη.Και αυτά είναι που θα έπρεπε να δει μία εξεταστική επιτροπή» είπε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, διερωτήθηκε που κατευθύνθηκαν τα χρήματα που δανειζόταν η χώρα μας επί χρόνια: «Μπορώ να σκεφθώ τουλάχιστον τρεις μαύρες τρύπες. Σπατάλες και υπερκοστολογήσεις στα μεγάλα και μικρά έργα. Ένα τεράστιο και αναποτελεσματικό δημόσιο
Και βέβαια: όπλα – εξοπλιστικά προγράμματα! Και όταν λέμε όπλα εννοούμε βέβαια και μίζες.Ποτέ τα όπλα δεν έρχονται μόνα τους.Και είχαμε και φαινόμενα που πρώτα πληρώναμε τις μίζες και μετά από 10 χρόνια παίρναμε τα όπλα» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Νίκου Παππά που δήλωσε ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πληρώσουν για τη χρήση των συχνοτήτων, τόνισε: «Είπε ο Υπουργός Επικρατείας ότι είναι απαράδεκτονα υπάρχουν ΜΜΕ που ζουν με δάνεια. και δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.Συμφωνούμε. Είναι απαράδεκτο! Αλλά μισά λόγια κύριε Υπουργέ! Το Ποτάμι έχει πει πριν τις εκλογές ότι πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό σκηνικό. Πρέπει να σπάσει η τριγωνική σχέση MEDIA-Πολιτική-Τράπεζες. Δώστε προτεραιότητα, λοιπόν. Μην παζαρεύετε με τους νέους υποστηρικτές σας. Ανοίξτε τα χαρτιά σας και φέρτε νόμο στη Βουλή».

Σχετικές ειδήσεις