ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Η Eξεταστική Eπιτροπή θα γράψει ιστορία

Νικολόπουλος: Η Eξεταστική Eπιτροπή θα γράψει ιστορία

Την πεποίθηση ότι «η σύσταση αυτής της εξεταστικής επιτροπής γράφει ιστορία και μπορεί να γράψουν ιστορία και τα αποτελέσματά της», εξέφρασε μιλώντας στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος.

«Γι΄ αυτό είδατε να ανησυχεί τόσο πολύ ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς. Γιατί εμείς, ως πρόσωπα πολιτικά, θα παρέλθουμε και θα ξεχαστούμε. Η αλήθεια όμως δεν πρέπει να ξεχαστεί. Η πορεία της Ελλάδας προς την κρίση και εντός αυτής, όπως θα καταγραφεί στην εξεταστική επιτροπή, θα μείνει στην εθνική συλλογική μνήμη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Όλοι αντιλαμβάνονται την πραγματική διάσταση του εγχειρήματος. Ειλικρινά θλίβομαι τους συναδέλφους που δεν συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή. Έχουμε λίστα και μπορεί να έχουμε και εκλογές. Και με το 2% που να πας; Είναι αλήθεια. Όσο και πιο πίσω να πας, φτάνεις προς την έξοδο», σχολίασε για τη στάση του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Θλίβομαι και για όσους θα ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αλλά υπέκυψαν στην πολιτική σκοπιμότητα και κομματική πειθαρχία».

«Ήταν αντιαισθητικό το θέαμα, στελέχη της Κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου να δίνουν επικοινωνιακές μάχες εναντίον της σύστασης μιας επιβεβλημένης έρευνας. Η καταψήφιση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το έγκλημα που ηθελημένα ή αθέλητα έγινε σε βάρος των Ελλήνων, τελικά θα κριθεί από τον ίδιο το λαό. Το λαό που εδώ και χρόνια αναρωτιέται ποιοι και πως οδήγησαν την πατρίδα στον πάτο. Ποιοι παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία και έδωσαν τα κλειδιά των υπουργείων στους εκπροσώπους των δανειστών», συμπλήρωσε ο κ. Νικολόπουλος.

«Καμώνεται το ΠΑΣΟΚ πως δεν κατανοεί γιατί η εξεταστική επιτροπή θα ξεκινήσει την έρευνα από το 2010. Είναι απλό. Διότι υπάρχει μια δανειακή σύμβαση που προβλέπει ότι τα ελληνικά δάνεια συνάπτονται από το 2010 και εφεξής στο αγγλικό δίκαιο και ότι το κράτος παραιτείται από την ασυλία επί της κυριαρχίας του. Πριν το 2010 η Ελλάδα ήταν ένα κυρίαρχο κράτος με επιλογές και το ελληνικό χρέος διέπετο από το ελληνικό δίκαιο. το 2010 τέθηκε υπό διεθνή επιτροπεία και η εθνική κυριαρχία χάθηκε. Τι δεν καταλαβαίνετε ακόμα; Θα πρέπει μήπως να στηθούν ανακριτικές και να απολογηθούν και όσοι προσπάθησαν να κρατήσουν την Ελλάδα κυρίαρχο κράτος για να αθωωθούν όσοι την παρέδωσαν στην ξενοκρατία κύριε Σαμαρά;», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Σχετικές ειδήσεις