ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Σκηνικό πλήρους απόκλισης στις συζητήσεις με τους δανειστές

Στρατούλης: Σκηνικό πλήρους απόκλισης στις συζητήσεις με τους δανειστές

Σκηνικό πλήρους απόκλισης στις συζητήσεις με τους δανειστές περιέγραψε το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημ. Στρατούλης επισημαίνοντας ότι οι εταίροι επιμένουν να βάζουν τέσσερα ζητήματα που αποτελούν όμως "κόκκινες γραμμές" της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως επισήμανε, σύμφωνα με το Mega, αυτά τα ζητήματα αφορούν στο ασφαλιστικό, "να συνεχιστούν οι μειώσεις των συντάξεων, δεν τους νοιάζει ακόμα και αν δεν παίρνει τίποτα ο συνταξιούχος και αν πεθάνει, κύριες, επικουρικές, εφάπαξ, ό,τι υπάρχει και κινείται, ΕΚΑΣ, τα πάντα, βλέπουν δημοσιονομικά εκεί, δεν βλέπουν ανθρώπους που πεινάνε και δεν τους ενδιαφέρει ακόμα και αν τους πεις ότι αν κοιτάξουν έξω θα δουν ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών, λένε δεν θα κοιτάξουμε απέξω".

Το δεύτερο -είπε ο κ. Στρατούλης- είναι τα εργασιακά, "να μην επαναφέρει ο κ. Σκουρλέτης και η κυβέρνηση συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατώτατο μισθό και θέλουν, επιμένουν, εκεί την εμμονή τους, την εμμονή τους για ελεύθερες απολύσεις, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους που μας έφεραν οι πολιτικές τις οποίες συμφώνησαν με τις κυβερνήσεις, θέλουν και άλλους ανέργους, θέλουν και άλλο αίμα".

Το τρίτο, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες σημείωσε ότι "θέλουν άνευ όρων ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και δημόσιων υποδομών" και το τέταρτο υπογράμμισε είναι ότι "θέλουν αυξήσεις φόρων με όποια μορφή, κυρίως τώρα επιμένουν για το ΦΠΑ όπως γνωρίζετε σε νησιά κλπ".

"Αυτές είναι οι τέσσερις εμμονές τους. Αυτές είναι όμως και οι κόκκινες γραμμές μας. Και δεν είναι γραμμές Μαζινό να έρθουν από πίσω οι Γερμανοί να τις καταλάβουν. Είναι πραγματικά σεινικά τείχη. Δεν γίνεται να κάνουμε άλλες μειώσεις συντάξεων. Δεν γίνεται, για ανθρωπιστικούς λόγους", ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: "Δεν είμαστε ούτε αποικία, ούτε προτεκτοράτο, ούτε μπανανία, είμαστε μια ελεύθερη χώρα, έγιναν εκλογές, έχουμε το πρόγραμμά μας".

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται με τα τεχνικά κλιμάκια αυτά "προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν τη συζήτηση".

Ο κ. Στρατούλης προανήγγειλε παράλληλα και την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος διαψεύδοντας σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου. Είπε μάλιστα ότι η ρήτρα θα καταργηθεί "με όποιον τρόπο χρειαστεί" ενώ δεσμεύτηκε ότι "δεν θα υπάρξει μείωση στις επικουρικές συντάξεις".

Σχετικές ειδήσεις