ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ο Σάββας Ξηρός δεν είναι πολιτικός κρατούμενος

Γεννηματά: Ο Σάββας Ξηρός δεν είναι πολιτικός κρατούμενος

Να μην νομοθετεί «φωτογραφικά» το ελληνικό κοινοβούλιο ζητά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στο θέμα της αλλαγής έκτισης ποινής του Σάββα Ξηρού.

Η κα Γεννηματά σημειώνει ότι ο Σάββας Ξηρός δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, ούτε αριστερός αγωνιστής «και είναι αδιανόητο να δίνεται η εντύπωση ότι αντιμετωπίζεται ως τέτοιος από την κυβέρνηση»

Η κα Γεννηματά σχολιάζοντας την προοπτική να εκτίσει κατ οίκον το υπόλοιπο της ποινής του ο Σάββας Ξηρός: «Η Ποινική Δικονομία προβλέπει τη διακοπή της ποινής εάν τα Δικαστήρια πειστούν για την αναγκαιότητα. Οι Βουλευτές δεν είμαστε ούτε γιατροί, ούτε δικαστές. Σε καμία περίπτωση, το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν επιτρέπεται να νομοθετεί “φωτογραφικά”. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει ευθύνη να βελτιώσει τις συνθήκες νοσηλείας για όλους τους κρατούμενους.»

«Σε κάθε περίπτωση, καλούμε την Κυβέρνηση να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες που είχε ως αντιπολίτευση. Επιτέλους, σταματήστε να «ρίχνετε νερό στο μύλο» της συντήρησης, κύριε Υπουργέ» καταλήγει η κα Γεννηματά.

Σχετικές ειδήσεις