ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Χρειαζόμαστε μια σύγχρονη εξωστρεφή Ελλάδα

Σαμαράς: Χρειαζόμαστε μια σύγχρονη εξωστρεφή Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε σήμερα το φράγμα των Φιλιατρών στη Μεσσηνία.

Σε δηλώσεις του ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε:

Το Φιλιατρινό αυτό φράγμα, που βλέπετε πίσω μου, είναι ένα έργο ζωής για όλη την περιοχή. Θα αλλάξει τη μοίρα του τόπου κυριολεκτικά, την ευρύτερη περιοχή. Θα αρδεύσει πάνω από 30.000 στρέμματα και θα δώσει τη δυνατότητα στον αγρότη μας να έχει φθηνότερο προϊόν, χαμηλότερο δικό του κόστος, ποιότητα καλύτερη, πλήρη προστασία του περιβάλλοντος. Μια απολύτως σύγχρονη σημερινή εξωστρεφή Ελλάδα που χρειαζόμαστε, βλέπουμε σήμερα εδώ να γεννιέται.

Είναι πραγματικά κάτι το οποίο μας συγκινεί όλους. Είναι ένα έργο το οποίο το παρακολουθήσαμε από την αρχή, από το 2007, μέρα με τη μέρα. Και σήμερα έχουμε φθάσει το 90-95%, στα τελειώματα.

Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος, σε λίγο, θα έρχεται εδώ να δει αυτή την καινούργια τεχνητή λίμνη με βρόχινο νερό, που πραγματικά θα αλλάξει τα πάντα σε ολόκληρη την περιοχή και πολύ πέραν του ίδιου του Νομού Μεσσηνίας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους. Μετά το τέλος της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι μεγάλη η συγκίνηση, που βρίσκομαι εδώ με τον Σεβασμιότατο, γιατί 9 Απριλίου του 2009, μαζί είχαμε βάλει μπροστά, όταν ήμουν υπουργός Πολιτισμού, αυτό το καταπληκτικό έργο και σήμερα -είναι ακριβώς 9 Απριλίου του 2015, έξι χρόνια μετά- το έργο τελείωσε.
Μιλάμε για το μεγαλύτερο Βυζαντινό ναό στην Πελοπόννησο, φτιαγμένο από τον Αλέξιο Κομνηνό τον 11ο αιώνα, ακριβώς τότε για να σηματοδοτήσει στα σύνορα- που ήταν εδώ τα σύνορα- της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τη δύναμη του Βυζαντίου. Έφτιαξε αυτό το ναό και γι' αυτό και η παράδοση λέει «Αγιά Σωτήρα στο Μοριά, Αγιά Σοφιά στην Πόλη».

Είναι πολύ μεγάλη η τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ και να βλέπω αυτό το ναό, που από μικρό παιδί τον έβλεπα, όπως ήταν τότε, Σεβασμιότατε, και σήμερα τον βλέπουμε τελειωμένο. Θα κάνουμε σύντομα τα Θυρανοίξια και θα είναι τιμή και πάλι για μένα να είμαι εδώ μαζί σας.

Σχετικές ειδήσεις