ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετονή πρωθυπουργός: Έκπληξη από τις δηλώσεις Τσίπρα στη Μόσχα

Λετονή πρωθυπουργός: Έκπληξη από τις δηλώσεις Τσίπρα στη Μόσχα

«Έκπληκτη» για τα όσα είπε στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας για τις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας δήλωσε η Λετονή πρωθυπουργός Λαϊμντότα Στραουτζούμα.

Συγκεκριμένα, η κα Στραουτζούμα σε δηλώσεις της προς δημοσιογράφους είπε πως «Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης τον Μάρτιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δεχθεί την κοινή θέση της ΕΕ σχετικά με τις κυρώσεις. Οπότε ήταν έκπληξη για εμένα τα όσα είπε στη Μόσχα».

Τις δηλώσεις έκανε έπειτα από συνάντηση που είχε με τους ομολόγους της τη Λιθουανίας και της Εσθονίας.

Οι τρεις αυτές χώρες της Βαλτικής, πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, τηρούν σκληρή στάση έναντι της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Λιθουανό πρωθυπουργό Αλγκίρντας Μπουτκεβίσιους, ο σκοπός της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Μόσχα ήταν «εντελώς ακατανόητος» και «ανησυχητικός για πολλές χώρες μέλη της ΕΕ».

Χθες, (Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου) ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία- Μαργάλιο είχε επίσης εκφράσει την αντίρρησή του με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα.

«Το βασικό ζήτημα των κυρώσεων είναι (να αναγκαστεί) η Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου σημαίνει σεβασμός στις συνθήκες του Μινσκ, τερματισμός των επεμβάσεων προς βοήθεια των αυτονομιστών που βρίσκονται στο Ντονμπάς και επιστροφή της χερσονήσου της Κριμαίας» στην Ουκρανία, είχε πει ο Γκαρθία- Μαργάλιο.

Σχετικές ειδήσεις