ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ερώτηση Χαρακόπουλου, Τσιάρα για τα παράνομα εμβάσματα

Βουλή: Ερώτηση Χαρακόπουλου, Τσιάρα για τα παράνομα εμβάσματα

Να κατατεθεί στη Βουλή λίστα προσώπων που μετέφεραν παράνομα τεράστια ποσά στο εξωτερικό, ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κώστας Τσιάρας, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και την απευθύνουν στον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι δύο βουλευτές, η ερώτηση κατατίθεται μετά από καταγγελίες του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου, για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων και όλων των διατελεσάντων υπουργών Οικονομικών ή των οικογενειών τους στη «λίστα Νικολούδη».

Την ίδια ώρα, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων σε υποθέσεις αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό και offshore. Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι η εντατικοποίηση των ελέγχων εμβασμάτων και offshore περιλαμβάνεται στην τελευταία λίστα των μέτρων που έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του Brussels Group, και η απόδοση του μέτρου υπολογίζεται από 725 έως 825 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το 2015.

Σχετικές ειδήσεις