ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνάκης: «Τα σενάρια καταστροφής διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο»

Κορωνάκης: «Τα σενάρια καταστροφής διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο»

«Η ρήξη με τη διαπλοκή είναι ανυποχώρητη. Αυτό το ξέρουν όσοι μας χτυπούν και έκαναν πάρτι την ώρα που η κοινωνία σφάδαζε» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

«Τα σενάρια καταστροφής που ξεδιπλώνονται καθημερινά από τα ΜΜΕ ως ημερολόγια των Μάγιας, διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κορωνάκης έκανε λόγο για σκληρή διαπραγματευτική μάχη της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνία έχει αντιληφθεί πως η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη στο εξωτερικό, υλοποιώντας ταυτόχρονα το πρόγραμμά της στο εσωτερικό, ενώ αναφέρθηκε στους ήδη εφαρμοζόμενους νόμους για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και για τις 100 δόσεις, καθώς και σε σειρά νομοσχεδίων προς κατάθεση που «ξαναφέρνουν την δημοκρατία και την δικαιοσύνη στην χώρα».

«Βασικός σύμμαχός μας στην μάχη αυτή είναι η κοινωνία που πρέπει να βγει από την κρίση όρθια»,πρόσθεσε χαρακτηριστικά, καθιστώντας απολύτως σαφές πως «δεν μπαίνει ζήτημα για συνέχιση της ίδιας πολιτικής, όποιοι και αν είναι οι εκβιασμοί» και τονίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κρατήσει τις κόκκινες γραμμές, (καθώς) «δεν εκλεγήκαμε για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα του Σαμαρά».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, επίσης, ότι «δεν συμφέρει κανέναν μια νέα κρίση πάνω στο ελληνικό ζήτημα».
Σε ό,τι αφορά τις προσφυγικές ροές αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από τις Διεθνείς Συνθήκες για υποδοχή των προσφύγων, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικής σε όλη την Ευρώπη, αλλά και μοιράσματος με όλη την Ευρώπη του βάρους της ευθύνης, «έτσι ώστε να μην υπάρχουν εξαθλιωμένοι αλλά και οι λόγοι που αναγκάζουν τους ανθρώπους αυτούς να φεύγουν από την χώρα τους».

«Η χώρα έχει μεταναστευτική πολιτική, έχει σχέδιο υποδοχής προκειμένου να μην εξωθούνται οι πρόσφυγες στην παρανομία και στο σκοτάδι. Η ακροδεξιά ρητορεία στο μόνο που οδηγεί είναι η ένταση του προβλήματος», είπε ο κ. Κορωνάκης.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως κορυφαίο ζήτημα την δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκινά την Δευτέρα 20 Απριλίου και έκανε λόγο για διαδικασία «αποκάλυψης της εγκληματικής δράσης των νεοναζί».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική, είπε ότι στην διάθεση του αρμόδιου Υπουργείου είναι πλέον πολλά στοιχεία που πιστοποιούν πως η επένδυση είναι καταστροφική για το περιβάλλον, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους, ανάφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους κατοίκους που αντιστέκονται «και θα πιέσουμε την κυβέρνηση να σταματήσει την καταστροφή και να υλοποιήσει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που δίνει δουλειά και εξασφαλίζει το μέλλον της περιοχής».


«Δεν θα εκχωρήσουμε το μέλλον της χώρας κοψοχρονιά. Οι καταστροφικές επενδύσεις και τα δωράκια σε επιχειρηματίες τελείωσαν», κατέληξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις