ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Το Reuters λέει... βλακείες!

Στρατούλης: Το Reuters λέει... βλακείες!

Αποστάσεις από τα σενάρια περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος ή προσφυγής στις κάλπες, πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ενώ σχολιάζοντας τα απανωτά δημοσιεύματα του Reuters για την Ελλάδα, τα χαρακτήρισε … «βλακείες».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ο κ. Στρατούλης επανέλαβε και τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης. «Καμία μείωση μισθών και συντάξεων, όχι σε νέους φόρους. Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές» τόνισε ο κ.Στρατούλης.

Για την προοπτική δημοψηφίσματος, ήταν σαφής: «Έχουμε πρόσφατη λαϊκή εντολή. Ο μετρήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 50% και ξέρουμε ότι ο λαός μας στηρίζει» είπε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές.

Ως προς τα δημοσιεύματα ξένων πρακτορείων για την Ελλάδα, όπως το χθεσινό (17 Απριλίου) του Reuters που έκανε λόγο για σκέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας περί κυκλογφορίας παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα, ο κ. Στρατούλης σχολίάσε πως «τα λέει μια έτσι, μια… γιουβέτσι. Αυτά είναι στα πλαίσια των διαπραγματευτικών εργαλείων ούτως ώστε να πάει η χώρα σε μία παράδοση άνευ όρων.»

Όσον αφορά στον αγωγό, ο κ. Στρατούλης είπε ότι θα ανοίξουν 22.000 θέσεις εργασίας και τα κέρδη θα «διοχετευτούν στην αγορά».
Επίσης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την προσέλευση των οφειλετών για ένταξη στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών λέγοντας πως στις 16 πρώτες ημέρες έχουν ρυθμιστεί οφειλές 1,5 δισ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις