ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουσκ: Να διαλύσουμε τα δίκτυα δουλεμπόρων

Τουσκ: Να διαλύσουμε τα δίκτυα δουλεμπόρων

«Πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και ό,τι διαθέτουμε, προκειμένου να σώσουμε τις ζωές αθώων ανθρώπων», δήλωσε, προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τη μετανάστευση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

«Πρέπει να καταπολεμήσουμε τους δουλεμπόρους και να δούμε πως θα απελευθερώσουμε περισσότερα κονδύλια για τη μετανάστευση. Να δούμε και να εντοπίσουμε τους δουλεμπόρους και να διαλύσουμε αυτά τα δίκτυα. Να εξηγήσουμε στους ανθρώπους αυτούς ότι δεν πρέπει να μπουν σε αυτά τα πλοία. Να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες, που παίζουν ρόλο transit, για να αναχαιτίσουμε αυτές τις ροές ανθρώπων», πρόσθεσε ο κ. Τουσκ.

«Η μεγαλύτερη απαίτηση και πρόκληση είναι το πώς θα ενδυναμώσουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και την κοινή ανάληψη ευθύνης», τόνισε.

Σε άλλο σημείο είπε πως πρέπει «να συζητήσουμε πώς θα αντιμετωπίζουμε το θέμα του ασύλου, γιατί de facto θα είναι μια συζήτηση για τη διάθεση να θυσιάσουμε κάποια εθνικά συμφέροντα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε για το κοινό καλό» και υπογράμμισε ότι «τα πραγματικά αίτια του προβλήματος είναι ο πόλεμος, η φτώχεια και η ανέχεια».

«Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και να συμφωνήσουμε σε ένα συγκεκριμένο, κοινό πρόγραμμα ενέργειας και αντίδρασης», κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σχετικές ειδήσεις