ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανικός για άλλη μία φορά στη Βουλή

Πανικός για άλλη μία φορά στη Βουλή

Θυελλώδης είναι η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την οποία συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων της κυβέρνησης σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ένταση, φωνές και διαμαρτυρίες «έντυσαν» το σκηνικό λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι. Όλα ξεκίνησαν μετά την τοποθέτηση του Νίκου Βούτση, ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υπερασπίζεται τις απαιτήσεις των δανειστών.

«Δια παραλείψεως ή δια της απουσίας του λόγου σας με κάθε τρόπο οι ενστάσεις και η κριτική που κάνετε προς τη κυβέρνηση είναι από την ίδια όχθη που είναι και οι αιτιάσεις των δανειστών», είπε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας με την Σοφία Βούλτεψη και τον Βασίλη Κικίλια να μιλάνε σε έντονο ύφος προς τα υπουργικά έδρανα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έλειψε για άλλη μία φορά να "προκαλέσει" σόου, με αποτέλεσμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να σηκωθούν όρθιοι διαμαρτυρόμενοι.

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «αυτό που έγινε είναι βαρύτατο ατόπημα. Ουδέποτε κανείς διανοήθηκε από τα κυβερνητικά έδρανα να αποδώσει τέτοια μομφή στην αντιπολίτευση. Αυτό που έπραξε σήμερα ο υπουργός είναι πρωτοφανές ατόπημα λέγοντας και αμφισβητώντας τον πατριωτισμό συναδέλφων του εντός της αιθούσης».

Την ίδια στιγμή, προκλητικός εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «σκηνικό ρήξης. Αν ετοιμάζεστε να πηδήξετε από το αεροπλάνο εμείς δεν θα γίνουμε αλεξίπτωτο». Κάλεσε δε τον υπουργό να ανακαλέσει σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα του θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση.

Μετά τη σχεδόν δεκαπεντάλεπτη αναταραχή ο κ. Βούτσης πήρε ξανά τον λόγο επαναλαμβάνοντας ότι η αντιπολίτευση στηρίζει τα επιχειρήματα των δανειστών και πρόσθεσε «αν θεωρείτε ότι έχετε μια ασυλία επειδή κρέμεστε σε μειοψηφία του λαού αλλά μέσων της διαπλοκής είστε γελασμένοι».

Νωρίτερα σήμερα, με περίσσιο θράσος ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη να ζητήσει συγγνώμη για την προσέγγιση με τη Ρωσία. Η απαίτηση του υπουργού των μνημονίων ξεπερνά κάθε όριο παραφροσύνης.

Η οξύτατη αντιπαράθεση που είχαν οι δυο άντρες στη Βουλή ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη για την προσέγγιση της χώρας μας στην ενεργειακή πολιτική και την αναθέρμανση των σχέσεών μας με τη Ρωσία.

Δείτε live εικόνα από τη Βουλή

Σχετικές ειδήσεις