Κουτσούμπας: Επαίσχυντη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Newsroom Newsroom

Κουτσούμπας: Επαίσχυντη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου άσκησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητώντας τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας «για να πάρει ο κάθε βουλευτής την ευθύνη του» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αρπαγή των διαθεσίμων και προετοιμασία της νέας μνημονιακής συμφωνίας» και κάλεσε τους «δημάρχους και τους διοικητές των φορέων οι οποίοι υπάγονται στην ΠΝΠ να αντισταθούν στην «ανέντιμη» μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων».

«Τον πατριωτισμό τον θυμόσαστε κάθε φορά που έχετε ανάγκη τον ελληνικό λαό. Όταν θέλετε να βάλετε στο χέρι ότι του έχει απομείνει, αφού πρώτα τον έχετε ξεζουμίσει παντοιοτρόπως. Αυτό κάνει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ», είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.
«Η Κυβέρνηση ομολογεί πως είναι πράξη εσωτερικού δανεισμού την οποία αναγορεύει ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον και αξιοποιεί το κλίμα ανασφάλειας. Αναδεικνύει τρομοκρατικά διλήμματα τα οποία η ίδια η κυβέρνηση φροντίζει να συντηρεί και να αναπαράγει με τη βοήθεια των δανειστών εταίρων, τακτική που γνωρίσαμε πολύ καλά πέντε χρόνια, κάθε φορά που ήταν να έρθει μια δόση ή να προετοιμαστεί το έδαφος για να κλειστεί μια νέα συμφωνία Μνημόνιο», είπε ο κ. Κουτσούμπας και προέβλεψε ότι αυτή η πολιτική θα έχει «άμεσα τραγικά αποτελέσματα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι «η αρπαγή των διαθέσιμων πόρων» θα επιδεινώσει τη ζωή χιλιάδων οικογενειών στους δήμους, αποτελώντας νάρκη για την στοιχειώδη μάλιστα λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών των δήμων που υπηρετούν τα λαϊκά στρώματα. «Αναφέρομαι στις σχολικές επιτροπές, στους παιδικούς σταθμούς, για την τροφοδοσία τους, σε κοινωνικές δράσεις, στα προγράμματα σίτισης, θέρμανσης στα σχολεία, σε πολιτιστικές, αθλητικές υποδομές, σε μικρές εργολαβίες που εξυπηρετούν τους πολίτες», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ επέμεινε ότι αυτός ο εσωτερικός δανεισμός «αρπάζει πάλι μόνο από το λαό κι όχι μόνο αφήνει στο απυρόβλητο το κεφάλαιο που έχει και κατέχει, αλλά αρπάζει το λαϊκό χρήμα, για να έχει διαθέσιμο για το μεγάλο κεφάλαιο. Τα χρήματα που αρπάζετε, είναι αναγκαίοι και κρίσιμοι πόροι που τους έχει πληρώσει ο ίδιος ο λαός από το υστέρημά του, μέσω της φοροεπιδρομής, μέσω των ανταποδοτικών τελών και πάει λέγοντας. Κι αντί αυτοί οι πόροι, να κατευθυνθούν στην κάλυψη των μεγάλων άμεσων αναγκών του λαού, καταλήγουν πάλι στις τσέπες των δανειστών».

« Όσο για τους χουβαρντάδες εκπροσώπους σας, σε διάφορους οργανισμούς που εκτός από όσα αρχικά ταμειακά διαθέσιμα είχαν δώσει στην ΤτΕ, μετά την ΠΝΠ έδωσαν και επιπλέον, όπως πχ ο ΟΑΕΔ, φτάνοντας, τα 170 εκατομμύρια ευρώ που είχε στα ταμεία του, να τα χαρίσει, έχουμε να τους πούμε ότι δεν έχουν στοιχειώδη πραγματικά τσίπα. Γιατί όπως οι ίδιοι οι άνεργοι κατήγγειλαν, όταν πήγαν να ζητήσουν μια έκτακτη μικρή οικονομική ενίσχυση, μέσω του ΟΑΕΔ, για να περάσουν το Πάσχα ανθρώπινα με τις οικογένειές τους, με τα παιδιά τους, η απάνθρωπη απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Όμως η δυνατότητα βρέθηκε όχι για τους άνεργους, αλλά για το κράτος των εργοδοτών, στραγγίζοντας τα διαθέσιμα και αφήνοντας αυτόν τον οργανισμό πανί με πανί» συμπλήρωσε.

«Πατριωτισμός και λαϊκή ευθύνη σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί να είναι η αρπαγή των διαθέσιμων, για να υλοποιηθεί μια συμφωνία που έχει ήδη υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την πληρωμή του χρέους -ενός χρέους που στο ελάχιστο δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Δίκαιο και πατριωτικό είναι να μην συναινέσει κανένας και καμία βουλευτής σήμερα εδώ, κανένας δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος που σέβεται τη λαϊκή ψήφο, κανένας εργαζόμενος σε αυτή την χώρα, στην ανέντιμη μεταφορά διαθέσιμων», είπε ο κ. Κουτσούμπας και κατήγγειλε ότι αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση καταλήγει μαζί με τους εταίρους της στις τελευταίες λεπτομέρειες για τη συμφωνία με τα νέα μνημονιακά μέτρα με άγριο φοροκυνηγητό για τα λαϊκά στρώματα, με νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved