Βούτσης: Ο λαός θα ξαναδώσει την απάντησή του αν χρειαστεί!

Newsroom Newsroom

Βούτσης: Ο λαός θα ξαναδώσει την απάντησή του αν χρειαστεί!

«Ο λαός έδωσε την απάντησή του και αν χρειαστεί θα την ξαναδώσει», διεμήνυσε με… νόημα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, ο οποίος, με αιχμή τις αντιδράσεις των δημάρχων στην ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα, τούς κατηγόρησε ότι συγκροτούν μέτωπο πολιτικής σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στην κρίσιμη αυτή φάση.

«Πλανώνται πλάνην οικτράν όποιοι θέλουν, ή φαντασιώνονται πως θα γίνει παρένθεση αυτή η κυβέρνηση και κυρίως ότι θα γίνει παρένθεση η προσπάθεια του λαού να σηκώσει κεφάλι και θα ξαναμπούμε σε ένα δρόμο με το κεφάλι κάτω, όπου, τότε, Δήμοι, Περιφέρειες, Πανεπιστήμια θα μείνουν στη μοίρα τους και θα φεύγουν μετανάστες οι νέοι άνθρωποι και η χώρα θα μείνει η χώρα χρεοκοπημένη, όχι μόνον οικονομικά. αλλά και πολιτισμικά και ηθικά», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Αφού επισήμανε, δε, πως η κυβέρνηση αυτή «δεν ανοίγει φάκελο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σημειώνοντας πως «ήμασταν πάντα στον αγώνα με τους ανθρώπους της», τόνισε πως δεν μπορεί να περάσει κι΄ ασχολίαστο «αυτό το κλίμα της σκληρής μετωπικής πολιτικής αντιπαράθεσης σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όπου η κυβέρνηση πιέζεται ασφυκτικά να ενδώσει σε απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών».

Ο κ. Βούτσης έκανε ακόμα λόγο και για «πολιτική σύγκρουση με την κυβέρνηση με προφανή διάθεση εντυπωσιοθηρίας, τράβηγμα όλης της κινδυνολογίας στα άκρα και προσπάθειας δημιουργίας ενός κοινωνικού και πολιτικού μπλοκ εναντίον της κυβέρνησης».

Παρότι - όπως είπε - δόθηκαν όλες οι εξηγήσεις, για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων των φορέων της γενικής κυβέρνησης και όλες οι δεσμεύσεις, ότι δεν θα υπάρξει κανενός είδους έλλειψη, ιδίως σε αναπτυξιακές προσπάθειες, κοινωνικά προγράμματα και σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, «δήμαρχοι, περιφερειάρχες κ.λπ. με την ευγενική επικουρία ΜΜΕ που προφανώς είναι στρατευμένα σε μία πορεία σύγκρουσης με την σημερινή κυβέρνηση δημιούργησαν στον λαό ένα κλίμα άκρατης κινδυνολογίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Βούτσης, αφού διεμήνυσε προς τους άρχοντες της Τ.Α. ότι έχει την καλύτερη διάθεση να επιλυθούν ζητήματα και προβλήματα χρόνων, μέσα στο δεδομένο πλαίσιο, ιδίως με το νομοσχέδιο που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα, ζήτησε να αλλάξει η πολιτική προδιάθεση, για σύγκρουση επί παντός επιστητού.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, από το βήμα της Βουλής προς τους δήμαρχους, ιδίως τους καινούργιους, είπε, «δεν αξίζει στους ίδιους να μετατρέψουν το πλεονέκτημά τους αυτό σε μειονέκτημα. Είναι το τελευταίο επίπεδο, το τελευταίο δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης κοντά στον κόσμο. Αδικούν εαυτούς και αλλήλους όταν στρατεύονται σε πολιτική σύγκρουση για την απομείωση της κυβέρνησης σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία».

Ο υπουργός, δεν παρέλειψε πάντως να προσθέσει πως όπως αποδεικνύεται, οι αποφάσεις της Ένωσης Περιφερειών και της ΚΕΔΕ ήταν μια πλήρης ή έμμεση συνηγορία, στις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων χρόνων.

«Υποκλίνομαι στην αγωνιστική διάθεση των δημάρχων και των περιφερειαρχών που θέλουν να αμυνθούν για την λαίλαπα που ενέσκυψε στη χώρα. Λίγη σοβαρότητα», είπε και τόνισε ότι θα γίνει συζήτηση με τους ίδιους τους παράγοντες της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης για το πελατειακό κράτος, για τους ισολογισμούς, τους προϋπολογισμούς κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved