Πατούλης σε Τσίπρα: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για το καλό της χώρας

Newsroom Newsroom

Πατούλης σε Τσίπρα: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για το καλό της χώρας

Για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη, αλλά και για διαδικασία της προαιρετικότητας όσον αφορά στα χρήματα που θα δίδονται μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος, δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ το μεσημέρι του Σαββάτου (25/4).

«Στη συνάντηση την οποία είχαμε με τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε άλλες μονομερείς ενέργειες, και ότι η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται το διάλογο και μπορεί να στηρίξει την χώρα, όποτε και όσο χρειαστεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι τα ζητήματα που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη, γρήγορα τις επόμενες δύο ημέρες, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση να μην δεσμεύονται μαζί με τα υπόλοιπα ποσά. Επίσης πολύ σύντομα θα υπάρξει η διαδικασία της προαιρετικότητας όσον αφορά στα χρήματα που θα δίδονται μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος», συνέχισε ο κ. Πατούλης και συμπλήρωσε:

«Έχουμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο τη Δευτέρα στις 12.00 και εκεί λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ενέργειες, αλλά και άλλα τα οποία χρειάζονται περαιτέρω διερευνήσεις και διευκρινίσεις μέσα από το γραφειοκρατικό κομμάτι της εφαρμογής αυτού του μέτρου, θα πάρουμε και τις αποφάσεις που χρειάζονται».

Ερωτηθείς αν έχει μια πρώτη εικόνα και αν μετά τη σημερινή συνάντηση είναι πιο κοντά στο να επιτρέψουν οι δήμαρχοι να μεταφερθούν αυτά τα χρήματα, ακολουθώντας τα όσα προβλέπει η ΠΝΠ ο κ. Πατούλης είπε: «Κατ' αρχήν θεωρώ ότι ανοίγουμε ένα καλό δίαυλο επικοινωνίας για το καλό της Αυτοδιοίκησης και της χώρας. Από εκεί και πέρα, είναι σίγουρο ότι πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις του αυτοδιοικητικού συμβουλίου και εμείς θεωρούμε ότι η σημερινή συνάντηση έχει θετικό πρόσημο και ότι η πορεία μας θα είναι εκείνη που πρέπει να είναι για το καλό της χώρας και της Αυτοδιοίκησης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved