ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο παραλήρημα κατά Βαρουφάκη με δόσεις… Grexit

Νέο παραλήρημα κατά Βαρουφάκη με δόσεις… Grexit

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της ελληνικής κυβέρνησης από τα ξένα μέσα παρά την ομοβροντία δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η Αθήνα θα υποστηριχθεί, πως υπάρχει πρόοδος και αναμένεται αποτέλεσμα από τις συνεχείς διαβουλεύσεις και τις εντεινόμενες εργασίες των τεχνικών κλιμακίων.

Λίγες ώρες μετά τη λήξη των εργασιών του Ecofin, στη Ρίγα της Λετονίας, οι διαρροές μέσω του ξένου τύπου επαναφέρουν την ετοιμότητα των πιστωτών σε ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία.

Το ΔΝΤ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ως ένα ελεγχόμενο κίνδυνο, δηλώνει ο Πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας UBS, (πρώην διοικητής της Bundesbank), A. Βέμπερ σε συνέντευξή του, στη NZZ.

Η UBS έχει μειώσει την έκθεσή της σε ελληνικό χρέος κατά συνέπεια μια χρεοκοπία θα είχε αμελητέες συνέπειες, κατέληξε ο Βέμπερ.

Aλλο δημοσίευμα στο πρακτορείο Reuters ασχολείται με το παρασκήνιο του χθεσινού Eurogroup και της έκτακτης συνάντησης των επικεφαλής για το ελληνικό ζήτημα.

Το Reuters φωτογραφίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη μόνο να περιπλανιέται στο σκοτάδι, όταν οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του δειπνούσαν.

Είναι τελείως απομονωμένος δήλωνε ανώνυμα στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Στη συνέχεια το άρθρο μεταφέρει μια εικόνα πλήρους απαξίωσης από τους Ευρωπαίους στο πρόσωπο του Γ. Βαρουφάκη, επαναφέροντας τις σκέψεις για συντονισμένη "ενδιάμεση" επίθεση για την αποδόμησή του στην κοινή γνώμη και την ελληνική κυβέρνηση.

Tέλος, σε άλλο τρομολαγνικό δημοσίευμα, το Spiegel βάσει εμπιστευτικού non paper του ΔΝΤ μιλάει για την Ελλάδα μετά την αποχώρηση από το ευρώ.

Αναφέρεται ότι έχουν υπολογιστεί οι συνέπειες από ΔΝΤ και ΕΚΤ χαρακτηρίζοντας διαχειρίσιμα Grexit και χρεοκοπία.

Επίσης "εμβαθύνει" επαναλαμβάνοντας το σενάριο έκδοσης παράλληλου νομίσματος, για πληρωμές του Δημοσίου, ενώ υιοθετείται το μοντέλο Κύπρου με την κυβέρνηση να κλείνει τις τράπεζες και να επιβάλει περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων.

Σχετικές ειδήσεις