ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Προβοκάτσιες και συκοφαντίες δεν γίνονται ανεκτές στη Δημοκρατία

Κυβέρνηση: Προβοκάτσιες και συκοφαντίες δεν γίνονται ανεκτές στη Δημοκρατία

Να δημοσιοποιήσει τυχόν στοιχεία που διαθέτει, διαφορετικά να ανασκευάσει, καλούν κύκλοι της κυβέρνησης το εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη».

Κύκλοι του Μαξίμου έκαναν λόγο για «βρώμικη προβοκάτσια με δήθεν πληροφορίες για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου» και πρόσθεταν η «δημοσιογραφική» χυδαιότητα δεν έχει όρια».

«Βγαίνει ένα ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν αναφέρεται όνομα για να μην υπάρξουν μηνύσεις, και δουλειά αναλαμβάνουν οι διάφοροι καλοθελητές ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

«Όταν γίνουν οι μηνύσεις και αποκαλυφθεί η προβοκάτσια, τότε αυτοί οι κύκλοι, θεωρούν ότι μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια η ζημιά έχει γίνει» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Το Μαξίμου θέτει ένα συγκεκριμένο ερώτημα προς την εφημερίδα: «Έχει ή δεν έχει στοιχεία για μεταφορά 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου από εν ενεργεία αναπληρωτή Υπουργό της κυβέρνησης; Αν έχει στοιχεία να τα δημοσιοποιήσει άμεσα», τονίζουν και σημειώνουν πως αν τα στοιχεία είναι αληθή δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα γιατί δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες από την δημοσιοποίηση της αλήθειας, αντίθετα είναι υποχρέωση του Τύπου.

«Αν δεν έχει», υπογραμμίζουν, «οφείλει να ανασκευάσει το δημοσίευμα με την σαφή διατύπωση «δεν έχουμε στοιχεία για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο στο Λουξεμβούργο»».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αν το εκδοτικό συγκρότημα δεν πράξει ένα από τα δύο είναι υπόλογο για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις