ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύριε Σαμαρά, θα κάνετε δήλωση και για τη διαπλοκή και τους καναλάρχες;

Κύριε Σαμαρά, θα κάνετε δήλωση και για τη διαπλοκή και τους καναλάρχες;

Για κατεδάφιση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του, με αφορμή όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.

Μόνο που στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς λογικά... άλλαξε κανάλι και δεν άκουσε όσα είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση, για τη διαπλοκή στα ΜΜΕ. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι στη μακροσκελέστατη δήλωσή του δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα!

Όπως σημειώνει, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς «ό,τι έδινε σε στροφή στην ποιότητα, στην αξιοκρατία, στο νοικοκύρεμα, στη διαφάνεια καταργείται. Ο,τιδήποτε επαναφέρει τον κομματισμό, την ήσσονα προσπάθεια, τα πτυχία χωρίς αντίκρισμα και την ισοπέδωση προς τα κάτω, προωθείται».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Σαμαράς στο ζήτημα της «αριστείας» που από την κυβέρνηση θεωρείται ως «στίγμα» και εξοβελίζεται ως «ασθένεια», ενώ καταγγέλλει ότι η διοίκηση των σχολείων και των πανεπιστημίων παραδίνεται στους συνδικαλιστικούς φορείς και θα ασκείται, πια, με βάση «τα συντεχνιακά τους συμφέροντα και όχι το δημόσιο συμφέρον».

Στο ζήτημα της αξιολόγησης, «που παντού στον κόσμο θεωρείται προϋπόθεση μιας σύγχρονης ποιοτικής Παιδείας, εδώ ματαιώνεται» σημειώνει και εκτιμά πως «ό,τι δεν αξιολογείται συνεχώς, το ξέρουμε ότι αργά ή γρήγορα απαξιώνεται».

«Τα πρότυπα σχολεία ουσιαστικά καταργήθηκαν, αφού εγκαταλείφθηκε η επιλογή και η αξιολόγηση των μαθητών και των καθηγητών τους. Έτσι όμως, οι κοινωνικά πιο αδύναμοι στερούνται τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε ένα άριστο σχολείο» παρατηρεί.

Στη δήλωσή του αναφέρει ότι οι Σύλλογοι διδασκόντων εκλέγουν τους Διευθυντές των Σχολείων και αυτοί με τη σειρά τους, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, επαναφέροντας έτσι τις γνωστές πελατειακές σχέσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τις Πρυτανικές και Κοσμητορικές Αρχές, όπου επανέρχονται στη διαδικασία εκλογής οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι, αλλοιώνοντας έτσι τα εκλεκτορικά σώματα και επαναφέροντας συνθήκες συναλλαγής και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στα δημόσια Πανεπιστήμια καταργούνται τα Συμβούλια Ιδρύματος, ενώ επιστρέφουν οι αιώνιοι φοιτητές.

Μάλιστα, κάνει λόγο για επιστροφή ολοταχώς στον Μεσαίωνα και επιτίθεται στην κυβέρνηση ότι επαναφέρει το «άσυλο της παρανομίας στα πανεπιστήμια»

«Κάθε πρόοδος που είχε επιτευχθεί με ευρύτατες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, καταργείται! Κάθε μεταρρύθμιση ανατρέπεται. Το παλιό εκδικείται το καινούργιο. Η μανία των βολεμένων να μην αλλάξει τίποτε καταστρέφει κάθε βήμα προόδου. Φέρνουν, με κάθε τρόπο, ξανά την αναξιοκρατία και ξανά τον κομματισμό στην Παιδεία μας», προσθέτει.

Τέλος, κάνει λόγο για καταστροφική μανία για κάθε μεταρρύθμιση και «επιμονή να τακτοποιήσουν τους βολεμένους τους».

Σχετικές ειδήσεις