ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Βαρουφάκη-Γκίντος στην Ισπανία

Συνάντηση Βαρουφάκη-Γκίντος στην Ισπανία

Θέματα σχετικά με τη διαπραγμάτευση και τη ρευστότητα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης με τον Ισπανό ομόλογό του Λουίς ντε Γκίντος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Βαρουφάκη στη Μαδρίτη.

Μετά το πέρας αυτής, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Καλύψαμε μια σειρά από ζητήματα, τα βραχυπρόθεσμα ζητήματα που όλοι γνωρίζουν σε σχέση με τη ρευστότητα, τη μεσοπρόθεσμη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Και το πιο σημαντικό από όλα, τη μακροπρόθεσμη διαδικασία η οποία θα φέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια διαδικασία ανάκαμψης, επενδύσεων και ουσιαστικής μεταβολής του κλίματος των τελευταίων πέντε ετών της βαθιάς αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης»

«Ο κ. Luis de Guindos ήταν σαφέστατος, όπως ήμουν κι εγώ μαζί του. Είμαστε Υπουργοί Οικονομικών δύο χωρών μελών της Ευρωζώνης. Δεν συνομιλούσαμε ως πολιτικοί, συνομιλούσαμε ως Υπουργοί Οικονομικών που εκπροσωπούν το 100% του λαού και των δύο χωρών. Δύο χώρες και δύο λαοί οι οποίοι έχουν υποχρέωση απέναντι στην ιστορία τους να διαπραγματευτούν μια καλή θέση της περιφέρειας εντός μιας αναπτυσσόμενης Ευρώπης που λειτουργεί ως χώρος κοινής ευημερίας για όλους τους λαούς» πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις