ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση να μιλήσει ο Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο για τις διαπραγματεύσεις

Πρόταση να μιλήσει ο Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο για τις διαπραγματεύσεις

Πρόταση προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς να κληθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να μιλήσει για την κρίση και τις διαπραγματεύσεις, υπέβαλε η Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της ΕΕ.

Τη σχετική επιστολή δημοσιοποίησε στο twitter, ο συντάκτης των Financial Times στις Βρυξέλλες, Πίτερ Σπίγκελ.

Συγκεκριμένα, σε αυτή αναφέρεται:

«Μετά από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup της 11ης Μαΐου, οι συντονιστές της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής πολιτικής αντάλλαξαν απόψεις όσον αφορά στις τελευταίες εξελίξεις επί των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.

Οι συντονιστές της επιτροπής θεωρούν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως το φόρουμ της ΕΕ για δημοκρατικό διάλογο, πρέπει να κάνει μία ανοιχτή και διαφανή συζήτηση σε αυτό το θέμα.

Βάσει αυτών των εκτιμήσεων και μετά από πολιτικές διαβουλεύσεις, προτείνεται ως πρώτο βήμα να καλέσουμε τους εμπλεκόμενους- κλειδιά στην ελληνική κρίση, ανάμεσά τους και ο Ελληνας πρωθυπουργός, σε συζήτηση στην Ολομέλεια.

Με δεδομένο το επείγον του θέματος, θα ήθελα να προτείνω να εξεταστεί το συγκεκριμένο ζήτημα στην επόμενη συνάντηση της Διάσκεψης των Προέδρων προς έγκριση».

Σχετικές ειδήσεις