ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Η κυβερνητική πολιτική είναι αντιλαϊκή με αριστερό περιτύλιγμα

Κουτσούμπας: Η κυβερνητική πολιτική είναι αντιλαϊκή με αριστερό περιτύλιγμα

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγορώντας την πως θα υπογράψει νέο μνημόνιο.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Δράμας, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Αυτές τις μέρες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταλήγει όπως όλα δείχνουν με τους εταίρους της τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα, τις μεταρρυθμίσεις που θα συνοδεύουν τη νέα «συμφωνία - πακέτο» με το ΔΝΤ - την ΕΚΤ - την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την τρόικα, δηλαδή. Μία συμφωνία από χέρι αντιλαϊκή, γιατί αντιλαϊκοί, αντεργατικοί από γεννησιμιού τους είναι οι καπιταλιστικές ενώσεις και οργανισμοί».

Όπως είπε: «Το διαφημιστικό σλόγκαν της κυβέρνησης για «τέλος της λιτότητας», δεν αφορά το λαό, αλλά το κεφάλαιο. Γι' αυτό και τελευταία αναπαράγουν το «ήπια λιτότητα» για το λαό για να προετοιμάσουν το έδαφος για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα. Για το τι περιλαμβάνει αυτή η νέα συμφωνία - το νέο μνημόνιο μας έχουν ήδη προετοιμάσει οι απανωτές λίστες των μεταρρυθμίσεων του Βαρουφάκη, του Τσίπρα, που «γράψε - σβήσε» περιλαμβάνουν όμως ισοδύναμα, κοστολογημένα μέτρα».

Σχετικές ειδήσεις