ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προκλητική

Bloomberg: Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προκλητική

Για προκλητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές κάνει λόγο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Όπως υποστηρίζει, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να είναι προκλητική αφού αρνείται να υποχωρήσει στις προεκλογικές υποσχέσεις όσον αφορά στην πολιτική λιτότητας, επιδιώκοντας παράλληλα μια συμφωνία με τους πιστωτές της το συντομότερο μέσα στη βδομάδα.

Το δημοσίευμα, αναφέρεται στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως «η εντολή μας από τον ελληνικό λαό είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα μας κρατάει στη ζώνη του ευρώ, χωρίς σκληρά μέτρα λιτότητας», προσθέτοντας ότι θα υπάρξει νέος γύρος «σκληρών διαπραγματεύσεων» πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρίγα της Λετονίας, στις 21 - 22 Μαΐου.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε χθες ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή, και πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να λάβει περαιτέρω πόρους μόνο αν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Οι συνεδριάσεις του Brussels Group θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του στο Blooomberg.

Σχετικές ειδήσεις