ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία

Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία

Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις προκειμένου να κλείσει η συμφωνία εντός των επόμενων ημερών από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι διαπραγματεύσεις εισέρχονται στην τελική τους φάση και στόχος της Αθήνας είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας η οποία θα βάζει φρένο στην ύφεση που εδώ και πέντε χρόνια μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

Άμεσος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι «κλείσει» η συμφωνία με τους εταίρους, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 21 και 22 Μαΐου, ή ενδεχομένως σε ένα έκτακτο Eurogroup στις 25 Μαΐου, πριν δηλαδή τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του Ιουνίου.

Για το λόγο αυτό ήδη ο Αλ. Τσίπρας έδωσε κατευθύνσεις στους εμπλεκόμενους με τη διαπραγμάτευση, στους συμμετέχοντες δηλαδή στα κλιμάκια του Brussels Group, να επιταχύνουν τις απαιτούμενες ενέργειες.

Ο βασικός στόχος είναι να υπάρξει στη Ρίγα μια κατ' αρχάς συμφωνία σε όλα τα σημεία εκτός ασφαλιστικού και εργασιακού, όπου υπάρχουν ακόμα διαφορές μεταξύ των δυο πλευρών.

Χθες (17/05/2015) ο πρωθυπουργός είχε νέα σύσκεψη στο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ το απόγευμα πέρασαν το κατώφλι του κυβερνητικού Μεγάρου η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε πως η όποια συμφωνία «θα στηριχτεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Κ.Ο. μας και εκτιμώ και από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Σχετικές ειδήσεις