ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάιμπερτ: Απαιτείται δουλειά – Πιθανή συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

Ζάιμπερτ: Απαιτείται δουλειά – Πιθανή συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

Τη σκληρή και αδιάλλακτη στάση της Γερμανίας επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας πως απαιτείται ακόμη δουλειά από την πλευρά της Ελλάδας.

Η γερμανική κυβέρνηση απέφυγε να σχολιάσει τόσο το θέμα της προόδου των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς όσο και το θέμα πρόσφατου εγγράφου του ΔΝΤ που προειδοποιεί για πτώχευση της Ελλάδας τον Ιούνιο.

Απαντώντας στο καθιερωμένο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Δευτέρας σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις διαπραγματεύσεις αρκέστηκε να επαναλάβει τις εκτιμήσεις του Eurogroup που εκφράστηκαν πριν από μια εβδομάδα, ότι δηλαδή υπήρξε μεν πρόοδος αλλά ότι θα πρέπει να γίνει ακόμη δουλειά για την επίλυση ανοιχτών ζητημάτων που εξακολουθούν να υφίστανται μεταξύ θεσμών και ελληνικής πλευράς.

Αναφορικά με τη δήλωση του αντικαγκελάριου και προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για την αναγκαιότητα παροχής ενός τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι στόχος ολόκληρης της γερμανικής κυβέρνησης είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Για την επίτευξη αυτού του στόχου υπήρξαν ήδη δύο πακέτα βοήθειας. Αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος πακέτου.

Αντίθετα για «τακτική και εμπιστευτική» επικοινωνία ανάμεσα στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Στέφεν Ζάιμπερτ δεν απέκλεισε ότι κατά την συνάντηση των ηγετών της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Ρίγα οι δύο πολιτικοί πιθανώς να έχουν μάλιστα και κατ' ιδίαν συνάντηση.
Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Σχετικές ειδήσεις