ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Τσίπρα περί κινδυνολόγων

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Τσίπρα περί κινδυνολόγων

Για αβεβαιότητα που συνεχίζει να παραλύει τη χώρα, έκανε λόγο, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί κινδυνολόγων που ίσως προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ψευδή εικόνα σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας.

«Τα λεφτά τελείωσαν, όπως διαβεβαιώνουν υπουργοί της κυβέρνησης. Η αβεβαιότητα συνεχίζει να παραλύει τη χώρα. Και μέσα σε όλα αυτά θριαμβολογούν ότι θα μπορέσουν να καταβληθούν και αυτό το μήνα μισθοί και συντάξεις. Ας τελειώσει επιτέλους αυτό το μαρτύριο για τη χώρα», δήλωσε ο κ. Καραγκούνης.

Ποτάμι: Οι Κασσάνδρες είναι δίπλα στον πρωθυπουργό

Να εγκαταλείψει τη μέχρι σήμερα τακτική του και να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις, καλεί τον πρωθυπουργό το Ποτάμι.

«Όταν ο κ. Τσίπρας καλεί να κλείσουμε τα αυτιά στις Κασσάνδρες, προφανώς έχει στο μυαλό του εκείνους στο κυβερνητικό στρατόπεδο που μιλούν για Κούγκια και προαναγγέλλουν ρήξη και επιστροφή στη δραχμή - το ίδιο μήκος κύματος με ακραίους στην ΕΕ που θέλουν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», αναφέρεται στη ανακοίνωση του Ποταμιού.

Ταυτόχρονα, το Ποτάμι ζητάει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: «Ποια δημοσιονομικά μέτρα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, τι ύψους θα είναι και σε ποιους θα σταλεί ο λογαριασμός; Μιλάμε για κλείσιμο της αξιολόγησης του υπάρχοντος προγράμματος ή για συμφωνία- πακέτο για τα επόμενα χρόνια; Προβλέπονται διαρθρωτικές παρεμβάσεις, που θα βελτιώνουν τη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας και ποιες είναι αυτές;»

ΠΑΣΟΚ: Η χώρα δεν αντέχει περαιτέρω παράταση της αβεβαιότητας

«Είναι τραγικό ο κ. Τσίπρας να πανηγυρίζει επειδή θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις! Προφανώς ξέρει ότι αυτό γίνεται οριακά και εκδηλώνει την ανακούφιση του. Αυτό όμως δεν συνιστά πολιτική, αλλά πανικόβλητη ανευθυνότητα που το παίζει ψύχραιμη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα υπό των πρωθυπουργό.

«Όλες οι διοχετευόμενες «πληροφορίες» αναφέρονται μόνο στα δημοσιονομικά μέτρα του 2015 και τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, λες και αυτά συνθέτουν την απάντηση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας μετά τη βλάβη που προκλήθηκε τους τέσσερις τελευταίους μήνες» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ σε άλο σημείο.

Επίσης, σε άλλο σημείο, απευθυνόμενο προς τον κ. Τσίπρα σημειώνει «Πρώτον, πως ελάφρυνση στο χρέος σημαίνει εξειδίκευση και εφαρμογή των δεσμεύσεων του Eurogroup του 2012 για πρόσθετες παραμετρικές αλλαγές ως παρακολούθημα του PSI, δηλαδή του κουρέματος και της αναδιάρθρωσης του 2012. Η περαιτέρω ελάφρυνση θα είναι άλλωστε σε όρους καθαρής παρούσας αξίας. Σε όρους καθαρής παρούσας αξίας, το PSI του 2012 μείωσε το χρέος κατά σχεδόν 180 δις ή 90 % του σημερινού ΑΕΠ. Όταν ο κ. Τσίπρας προσκομίσει περαιτέρω μείωση ενός ευρώ, θα γίνει δεκτή και η έμπρακτη συγνώμη του για τις χυδαιότητες και τα ψέματα που έχει πει γύρω από το θέμα αυτό. Εκεί που έφτυνε θα γλύφει, αν θέλει - όπως πρέπει - ελάφρυνση του χρέους και όχι γραφικότητες τύπου επιτροπών Κωνσταντοπούλου. Δεύτερον, πως η μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι αναγκαία, αλλά αποκτά ολοκληρωμένο νόημα μόνο σε συνδυασμό με ένα νέο μεσοπρόθεσμο μακροοικονομικό πλαίσιο που επαναφέρει την χώρα στην κανονικότητα μετά την βλάβη που προκάλεσαν οι τραγικοί χειρισμοί των τελευταίων τεσσάρων μηνών»

Σχετικές ειδήσεις