ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβες» Καμμένου: Αυτοί που έδιναν «μίζες» αντιδρούν στη συμφωνία των P-3Β

«Βόμβες» Καμμένου: Αυτοί που έδιναν «μίζες» αντιδρούν στη συμφωνία των P-3Β

«Κάναμε διακρατική συμφωνία για την ανακατασκευή των παλαιών αεροσκαφών P-3Β, γιατί σε αυτές τις συμφωνίες δεν υπάρχουν μίζες. Αν προχωρούσαμε σε απευθείας ανάθεση, πράγματι θα ήταν προβληματική η λύση».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Κυριάκου Χαρακίδη, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι πίσω από τις αντιδράσεις της εταιρείας Airbus, και τα επικριτικά δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη συμφωνία, κρύβονται αυτοί που έδιναν «μίζες» στο παρελθόν και σήμερα, όπως είπε, προσπαθούν να γλιτώσουν από την αρμόδια εισαγγελέα κ. Ράϊκου που ερευνά την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Ακόμα, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι ήταν απόφαση του Πολεμικού Ναυτικού η αναπαλαίωση των αεροσκαφών, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΚΥΣΕΑ και πρόσθεσε ότι την ίδια πρόταση είχε κάνει και στις δύο προηγούμενες κυβερνήσεις η οποία, επίσης, είχε εγκριθεί ομόφωνα.

Όπως τόνισε ο υπουργός 'Αμυνας το πρώτο αεροπλάνο θα φθάσει σύντομα στην ΕΑΒ, η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί και συμπλήρωσε ότι σε αυτήν θα πάνε τα 150 εκατ. ευρώ και αυτό έβρισκε αντίθετη την Airbus γιατί ήθελε να παίρνει η ίδια τις δουλειές.

Σχετικές ειδήσεις