ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα

Δρίτσας: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα

Η κυβέρνηση και από άποψη στρατηγικής δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου Θοδωρής Δρίτσας, ερωτηθείς για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας.

“Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ειδικά για το λιμάνι του Πειραιά πρέπει να λυθούν επείγοντα και σοβαρά ζητήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός κατήγγειλε, μιλώντας στο Mega, τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έχουν καθυστερήσει στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και ρυθμίσεων, που θα εναρμονίζουν τη νομοθεσία της Ελλάδας με ό,τι προβλέπεται διεθνώς.

Ειδικά για τον ΟΛΠ, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι “πρέπει να τρέξουμε για μία νέα σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΛΠ, που θα κατοχυρώνει και θα οριοθετεί πλήρως την ταυτότητα του λιμανιού”. Η κυβερνητική θέση είναι συγκεκριμένη, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, “δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση, αν το λιμάνι δεν αποκτήσει την οριοθετημένη, θεσμοθετημένη και νομοθετημένη ταυτότητά του”. Πρόκειται για μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, υπογράμμισε ο κ. Δρίτσας.

Ερωτηθείς για το αν ασκούνται πιέσεις από το εξωτερικό, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι “οι πιέσεις είναι προφανείς”.

Σχετικές ειδήσεις