ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερολίνο: Στο τέλος οι αριθμοί θα κρίνουν οι εξελίξεις...

Βερολίνο: Στο τέλος οι αριθμοί θα κρίνουν οι εξελίξεις...

«Οι αριθμοί είναι αυτοί που θα καθορίσουν τις εξελίξεις», ανεξαρτήτως τις συζητήσεις που διεξάγονται ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Θεσμούς, σύμφωνα με το Βερολίνο, το οποίο αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμφωνίας μέχρι την Κυριακή, βάζοντας μία ακόμη «βόμβα» στα θεμέλια των διαπραγματεύσεων.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ πολιτικής και τεχνικής λύσης. Αυτό είναι κάτι που το θέτει η Ελλάδα. Εγώ δεν το δέχομαι. Χρειαζόμαστε ένα μνημόνιο, που να λέει τι πρέπει να γίνει. Οι πολιτικοί θα πάρουν αποφάσεις στη βάση τεχνικών συμφωνιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ανώτατη κυβερνητική πηγή μιλώντας στον ανταποκριτή του MEGA στις Βρυξέλλες, Παντελή Βαλασόπουλο.

Παράλληλα, ο Γερμανός αξιωματούχος απορρίπτει τις πληροφορίες περί κουρέματος υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο, και προσθέτει: «Κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά υπάρχουν αρχές. Πρέπει να δείχνεις αποτέλεσμα όταν ζητάς αλληλεγγύη. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα μέχρι την Κυριακή. Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά να γίνει».

Αφού σημείωσε δε πως αυτή η χθεσινή μίνι σύνοδος είχε ως στόχο το συντονισμό των θέσεων μεταξύ των τριών θεσμών σε σχέση με την Αθήνα, αλλά και τη βάση μιας επιστολής προτάσεων της Κομισιόν, κατέληξε:

«Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, δεν εξαρτάται όμως μόνο από εμάς αλλά και από τον Έλληνα πρωθυπουργό»…

Σχετικές ειδήσεις